Nežinau, ar esu kada nors makaronų patiekalą pavadinusi sudėtingu. Ne, nes jie visi paprasti, greitai ir lengvai pagaminami. Tokie yra ir šie spagečiai su graikiniais riešutais ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu….
Bulvių, raugintų kopūstų ir dešrelių apkepas
Šitas bulvių, raugintų kopūstų ir dešrelių apkepas – paprasto, sotaus ir šildančio naminio maisto įsikūnijimas. Patiekalas savo esybe labai lietuviškas, tik patiektas šiek tiek kitaip. Kai tik pradeda vėsti oras,…
Kišas su brokoliais ir sūriu
Brokolis – puiki daržovė. Švelnaus skonio, nekaloringa, vitaminų ir mineralų šaltinis. Man brokoliai labai patinka. Mėgstu jais gardinti salotas, omletus, sriubas. Dažnai įmaišau į stir-fry. Dar aš mėgstu kišus – pikantiškus…
Makaronai su špinatais ir maskarpone
Nežinau, kaip jums, bet man dažnai atlieka kokio nors ingrediento. Tai prieskonių šakelių, tai aitriųjų paprikų, tai įvairių pastų, sūrių… Kartais ima ir atlieka maskarponės. Tokiomis dienomis gelbsti darže vešintys…
Šviežios bulvės su voveraitėmis
Man vasara patinka ne dėl karščio. Man vasara patinka dėl sodo, daržo ir miško gėrybių. O šauniausia yra tai, kad dažnai tos gėrybės būna dykos. Nes tėvai, seneliai, tetos, draugai…
Makaronai su keturių sūrių padažu
Kažkada seniai seniai Klaipėdoje veikė toks vienas itališkas restoranas. Neblogas buvo, bet ilgai negyvavo. Ten aš pirmą kartą paragavau makaronų su keturių sūrių padažu. Patiko. Išklausiau, kokie ten sūriai sudėti,…