Kažkada seniai seniai Klaipėdoje veikė toks vienas itališkas restoranas. Neblogas buvo, bet ilgai negyvavo. Ten aš pirmą kartą paragavau makaronų su keturių sūrių padažu. Patiko. Išklausiau, kokie ten sūriai sudėti, ketinau pati pasigaminti. Bet laikui bėgant sūrių sąrašėlis iš galvos išdulkėjo, todėl užsimaniusi šito patiekalo gavau iš naujo ieškoti. O radusi čia surašiau, kad daugiau nepamirščiau.

Iš tikrųjų makaronai su keturių sūrių padažu ant mūsų stalo atsiduria retai. Tai riebus ir sotus patiekalas, tinkamiausias toms dienoms, kai norisi nusidėti, kai papildomos kalorijos ne tokios baisios. Kad ir koks skanus bebūtų padažas, jis vis dėlto sunkus ir tirštas, o palengvinsite jį greta patiekę šviežių salotų ir taurę balto vyno.

4 porcijoms reikės:

pakelio makaronų (vamzdelių)
1/2 stiklinės tarkuoto parmezano
85 g tarkuotos fontinos arba ementalio
85 g trupintos gorgonzolos
85 g maskarponės
250 g grietinės (geriau liesesnės)
šiek tiek šviežių petražolių
baltųjų pipirų
poros šaukštų sviesto

Kol verda makaronai, puode ar sunkesnėje keptuvėje išlydome sviestą ir grietinę. Maišome, kol masė tampa vientisa. Pamažu sudedame visus sūrius ir maišome maišome, kol viskas išsilydo.

Sūrių masę paskaniname baltaisiais pipirais. Nukošiame makaronus, sumaišome su padažu ir prieš patiekdami pabarstome kapotomis petražolėmis. Skanaujame su baltu vynu ir šviežiomis salotomis.

Makaronai su keturių sūrių padažu

Padažas skanus. Jis riebokas ir gana ryškus (vis dėlto sūrių dėjome, ne kartono). Pasisotinsite greitai, bet maloniai. O apie kalorijas negalvokime – bent tą vieną dieną leiskime sau viską!

Makaronai su keturių sūrių padažu