Nežinia, galbūt atskiro įrašo šitas gvakamolės receptas ir nevertas. Vis dėlto pasidalinsiu juo, nes šita paprastutė gvakamolė yra nuostabi. Pasitaikius ypač gerai sunokusiems avokadams – tiesiog tobula! Nieko čia nereikia, jokių pomidorų, jokių svogūnų. Pakanka gardaus ir švelnaus avokado.

Aš patiekalus su šiuo vaisiumi visada planuoju iš anksto. Arba spontaniškai jų įsigijusi kelias dienas palaukiu. Tada jie iki galo sunoksta, suminkštėja, tampa patys tie. Pamenu, kaip seniai seniai, kai dar bananai būdavo retenybė, su mama nusipirkome avokadą – tai keistenybė! Tada niekas nemokė, kad šitą vaisių reikia namie panokinti, tai mes ėmėm ir iš karto suvalgėm. Ir nesupratom. Bet pasimokėm.

Šitą minimalistinės gvakamolės receptą man prieš kelerius metus pašnibždėjo vieno meksikietiško restorano darbuotojas. Užkandžiavom su prieteliumi, o aš varčiau akis ir dūsavau: ak, kokia skani gvakamolė, ko čia pridėjot, kad tokia kreminė? Vyrukas šyptelėjo, sako: nieko, tik avokadas ir žaliųjų citrinų sultys. Nuo to laiko aš kitaip ir nedarau. Be abejo, su pomidorais skanu, bet man žalia gvakamolė – pati geriausia.

Reikės:

gerai sunokusių avokadų
šlakelio žaliųjų citrinų sulčių
šiek tiek druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį

Viskas! Avokadus perpjauname pusiau, šaukšteliu išskobiame minkštimą, šliūkštelėjame šiek tiek žaliųjų citrinų sulčių ir sutriname iki vientisos purios masės. Jei reikia dar rūgštumo, kliūstelėkite daugiau žaliųjų citrinų sulčių. Pagal skonį įberkite druskos ir baltųjų pipirų, gerai išmaišykite…. skanaus!

Gvakamolės receptas

Paprasta kaip dukart du, bet aš be suflerio nebūčiau susiprotėjusi. Todėl protinu ir kitus – artėjant savaitgaliui įsigykite kelis avokadus, panokinkite juos ir šeštadienį galėsite mėgautis gardžia gvakamole.

Gvakamolės receptas