Kesadiljos

Kesadilijos su vištiena

(arba su kuo tik norite).

Viskas prasidėjo nuo to, kad aš supykau. O kai supykstu, mane apima niežulys pulti ką nors daryti, kad nebebūtų pikta. Prieš kelias savaites toks motyvuojantis piktumas apsėdo apsilankius meksikietiškame restorane (bare?) „Desperados“ (Klaipėdoje). Užsisakiau kesadilijų su krevetėmis. Atnešė… kažko. Gal lietinių blynų su įdaru? Tortilijos neapskrudusios, toks jausmas, kad sūris išlydytas orkaitėje (arba mikrobangų krosnelėje). Ir visi blynai paskandinti majoneziniame padaže. Braukiu tą padažą šalin, ragauju, pykstu ir galvoju: betgi ne taip turi būti!

Taip tas pyktis pamažu burbuliavo, kol galop pasiraitojau rankoves, išsitraukiau sunkiąją ketaus keptuvę ir paskrudinau kesadilijų tokių, kokios man pačios geriausios – imamos į ranką, merkiamos į padažą ir pasičepsint valgomos.

2 porcijoms reikės:

2 didelių tortilijų
~100 g keptos arba virtos vištienos (pavyzdžiui, atlikusios iškepus vištą)
~50 g tarkuoto čederio
1 nedidelės aitriosios arba chalapos paprikos (nebūtinai)
kelių kalendrų šakelių
šiek tiek alyvuogių aliejaus

Keptuvėje, kurioje tilptų tortilija (jei turite, geriausiai tiktų ilgai šilumą išlaikanti ketaus keptuvė), įkaitiname mažą šlakelį alyvuogių aliejaus. Įdedame tortiliją. Pavartome ją kas 10 sekundžių, kol pradės pūslėtis. Tada beriame tarkuoto sūrio, smulkintos vištienos, aitriosios paprikos griežinėlių ir kapotų kalendrų. Įdarą paskirstome tolygiai ir vos sūriui pradėjus lydytis atsargiai perlenkiame tortiliją per pusę (todėl svarbu nepridėti per daug įdaro), apverčiame ir nuimame keptuvę nuo ugnies, kad tortilja dar paskrustų įkaitusioje keputvėje.

Kesadilijos su vištiena

Tada imame lauk, supjaustome į keturias dalis ir patiekiame su gvakamole, grietine, o jei norite aštriau – su aitresne salsa. Labai greita, paprasta ir skanu.

Kesadilijos su vištiena

Beje, galima daryti ir kitaip – įdarą uždengti kita (geriausia iš anksto paskrudinta tortilija). Tuomet dviem porcijoms reikės 4 tortilijų. Bet perlenktą kesadiliją lengviau išimti iš keptuvės. Dar vienas beje: vištieną galima keisti bet kuo. Tinka daržovės, grybai, jautiena, jūrų gėrybės. Tik čederį palikite, o toliau – laisvė ir valia daryti ką nori.

Gamybos technika iš Simply Recipes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *