Rytų Azijos Virtuvė

 

Apie knygą

Ženkite pirmąjį žingsnį į Pietų Korėjos ir Japonijos virtuves – pažinkite naujus skonius, atraskite netikėtus derinius, susipažinkite su tolimųjų Rytų Azijos kraštų valgomojo stalo kultūra.

Neatsiejama Pietų Korėjos ir Japonijos kulinarinių tradicijų dalis – rauginti ir marinuoti produktai (kor. kimchi, jap. tsukemono). Tai nuostabus būdas konservuoti daržoves, suteikti joms ryškesnio skonio ir išsaugoti gerąsias jų savybes. Toks produktas, patiektas prie sriubos arba troškinio, patiekalams suteiks traškumo, papildomo sūrumo arba rūgštumo, papildys tekstūrą.

Knygoje rasite ne tik įvairių kimchi ir tsukemono receptų, bet ir idėjų, kokių patiekalų su jais galite greitai ir lengvai paruošti savo pietų stalui. Naujus skonius norintys pažinti mažais žingsneliais knygoje ras modernios virtuvės (angl. fusion) receptų, sujungiančių Rytus ir Vakarus.

Net ir tradicinius Pietų Korėjos ir Japonijos patiekalus, kurių receptus rasite knygoje, lengvai ir paprastai paruošite savo namų virtuvėje – visus reikalingus ingredientus tikrai rasite ir galėsite įsigyti Lietuvoje, o sudėtingesni receptai ne tik aprašyti, bet ir nufotografuoti žingsnis po žingsnio!

 

Knygą galima įsigyti knygynuose ir internetu.