spagečiai su graikiniais riešutais

Spagečiai su graikiniais riešutais

Nežinau, ar esu kada nors makaronų patiekalą pavadinusi sudėtingu. Ne, nes jie visi paprasti, greitai ir lengvai pagaminami. Tokie yra ir šie spagečiai su graikiniais riešutais ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Keli ingredientai, 20 min. virtuvėje – ir prašom, gardūs ir šiek tiek nuodėmingi pietūs jau ant stalo. Gaminant tokius minimalistinius patiekalus labai svarbu ingredientų kokybė, tada net patys paprasčiausi sprendimai sušvinta ryškiausiomis spalvomis.

Beje, šis patiekalas gimė iš… tuščio šaldytuvo. Tikrai taip! Kartą reikėjo sugalvoti lengvus ir greitus pietus, o namie buvo tik graikinių riešutų, šiek tiek grietinės, pelėsinio sūrio ir pakelis spagečių. Viskas suderinama! – nusprendžiau ir nuo to sykio spagečius šitaip viriau jau ne kartą ir ne du.

2 porcijoms reikės:

spagečių (kaip juos pamatuoti, rasite čia)
100 ml neriebios grietinės arba grietinėlės
70 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu

geros saujos graikinių riešutų
grūstų juodųjų pipirų

Užkaičiame puode pasūdytą vandenį ir pagal instrukciją ant pakelio išverdame spagečius. Kol jie verda, graikinius riešutus 5 min. pakepiname keptuvėje arba orkaitėje, subėrę į kepimo popieriumi išklotą skardą. Jei kepinsite keptuvėje, nepamirškite vis pakratyti, kad neprisviltų. Apkepintus riešutus beliks sukapoti peiliu. Tuo tarpu prikaistuvyje ant nedidelės ugnies pašildome grietinę (arba grietinėlę) ir į ją įtrupiname sūrį. Maišydami kaitiname porą minučių, kol sūris išsilydys, nors man kartais patinka palikti nedidelių pelėsio gumulėlių.

Išvirusius spagečius nukošiame. Jei padažas išėjo tirštas, galite jį praskiesti 1–2 šaukštais vandens, kuriame virė makaronai. Ant spagečių supilame padažą, gerai išmaišome, kad tolygiai pasidengtų, dedame į lėkštes, pabarstome graikiniais riešutais ir grūstais juodaisiais pipirais.

spagečiai su graikiniais riešutais

Tirštą sūroką padažą subtiliai atsveria salstelėję riešutai ir retkarčiais pasitaikantis juodojo pipiro trupinėlis – tai puikus klasikinis derinys ir nieko tu čia, žmogau, daugiau neprigalvosi. Belieka sukti spagečius ant šakutės ir mėgautis…

spagečiai su graikiniais riešutais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *