Pažymėtas: jautiena

Ryžiai su jautiena ir kiaušiniais | Gyudon

gyudon

Japonijos virtuvė gali pasiūlyti daug ir įvairių patiekalų, bet mane ypatingai žavi vadinamieji donburi. Tai tiesiog virti apvaliagrūdžiai ryžiai, karūnuoti kuo tik nori – vištiena, jautiena, kiauliena, žuvimi, daržovėmis… Galimybės neribotos! Švelnūs ryžiai ir intensyvesnio...

Daugiau

Jautienos kepsneliai su sezamų sėklomis

Jautienos kepsneliai

Viename filme nuskambėjo frazė: „Korėjiečiai niekam nerūpi, užtat mėsą kepti moka“. Pirmąją teiginio dalį praleiskime pro ausis, o antroji tikrai verta dėmesio, nes tai tiesa. Korėjietiškai paruošta jautiena tirpte tirpsta burnoje. Iki šiol menu...

Daugiau

(Ne) piemenų pyragas

Piemenų pyragas

Retas patiekalas mūsų namuose sulaukia tiek palaimos atodūsių (ir prašymų pakartoti) kaip šitas (ne) piemenų pyragas. Taip, teisingai, tai nėra piemenų pyragas (šį mat reikia gaminti iš atlikusios keptos mėsos), o vadinamasis cottage pie – iš šviežios...

Daugiau

Jautienos troškinys su stautu

Jautienos troškinys su alumi

Kai rytais vedžioju šunėką, lauke jau kvepia pavasariu. Oras kitoks – lengvesnis, gaivesnis. Paukščiai parke gerkles laido. Ant krūmų pumpurai po truputį lenda. A, atsidūstu, tuoj pavasaris. O ankstyvas pavasaris, kaip žinia, kartais būna...

Daugiau

Jautiena su terijakiu ir daržovėmis

Ilgą laiką jautiena man buvo sunkiai įkandamas (ir tiesiogine, ir perkeltine prasme) produktas. Tik maždaug prieš ketverius metus mudu su prieteliumi išmokome šitą mėsą gerbti, ją tinkamai ruošti ir, švelniai tariant, iš jos nebesityčioti. Visų...

Daugiau