Aš kaimo vaikas. Visai neūkiškas varlių ir vabalų bijantis kaimo vaikas. Augdama vasaromis prisikirsdavau įvairiausių vaisių ir uogų, bet labiausiai mėgau (ir tebemėgstu) tuos, kurie mūsų sode neaugdavo (arba jų būdavo…
Kreminis rikotos ir maskarponės pyragas
Kai reikia sugalvoti, kuo pavaišinti draugus, gimines ir artimuosius viena ar kita proga (o kartais be progos), pirmiausia pagalvoju apie du pyragus: nuodėmingai sodrų pyragą su stautu ir va šitą…
Šokoladiniai pyragėliai (brownies) su aitriąja paprika
Šokoladiniai pyragėliai – skamba neblogai, ar ne? Dar pridėkime graikinių riešutų. Dar geriau! Sakysite, gana? Ne, nes niekas kitas taip nepabrėžia juodojo šokolado kaip žiupsnis tvilkančios aitriosios paprikos. Ir šitie brownies…
Daugiaryžis su grybais ir pelėsiniu sūriu
Tirštas, kreminis ir aromatingas – kas? Teisingai, daugiaryžis, arba, kaip paprasčiau ir populiariau – rizotas. Šis itališkos virtuvės patiekalas iš pradžių mane trikdė. Ar viską teisingai darau, ar čia ne…
(Ne) piemenų pyragas
Retas patiekalas mūsų namuose sulaukia tiek palaimos atodūsių (ir prašymų pakartoti) kaip šitas (ne) piemenų pyragas. Taip, teisingai, tai nėra piemenų pyragas (šį mat reikia gaminti iš atlikusios keptos mėsos), o vadinamasis cottage…
Midijos baltojo vyno padaže (moules mariniere)
Nuo tada, kai prieš penkerius metus pirmąkart išdrįsau namie pagaminti midijų, šios jūrų gėrybės retkarčiais vis atsiduria ant mūsų stalo. Turėjo jos tapti ir naujametinės vakarienės pažiba, bet midijų (ir…