Šokoladiniai pyragėliai – skamba neblogai, ar ne? Dar pridėkime graikinių riešutų. Dar geriau! Sakysite, gana? Ne, nes niekas kitas taip nepabrėžia juodojo šokolado kaip žiupsnis tvilkančios aitriosios paprikos. Ir šitie brownies nebūtų tokie tobuli be to trupučio aštrumo.

~16 gabalėlių reikės:

200 g juodojo šokolado
50 g sviesto
2 kiaušinių
150 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
0,5–1 v. š. maltos aitriosios paprikos
70 g kvietinių miltų
1 a. š. kepimo miltelių
50 g kapotų graikinių riešutų

Susmulkintą šokoladą ištirpdome kartu su sviestu. Geriausia tai daryti indą su šokoladu įdėjus į vandenį su šiltu (arba šildomu) vandeniu. Tada nereikės baimintis, kad šokoladas prisvils. Kiaušinius atskirai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome šokolado masę. Atskirame dubenėlyje sumaišome miltus, aitriosios paprikos miltelius, kepimo miltelius ir kapotus riešutus. Miltų mišinį suberiame į šokolado masę ir pamažu išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų.

Stačiakampę arba kvadratinę (tačiau nedidelę) kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi. Supilame pyragaičių masę, išlyginame. Kepame 175 ºC temperatūros orkaitėje 20–25 min. Perkepti nereikia – vidus telieka drėgnas. Atvėsusį kepinį supjaustome kvadratiniais gabalėliais.

Ką aš galiu pasakyti. Šokolado bomba. Su šildančia aitriosios paprikos natele. Dėl paprikos galiu pasiūlyti dvejopai: arba dėti visą nurodytą kiekį, arba sumažinti. Čia priklauso nuo valgytojų pageidavimų ir aitrumo toleravimo lygio. Aš kepiau abiem variantas. Ir abu variantai buvo skanūs, tačiau man asmeniškai labiau patiko su visu šaukštu aitriosios paprikos.

Brownies

Receptas iš: „Receptai šeimos savaitgaliui“