Nors man šis receptas dvelkia rudeniu (kvapnūs obuoliai, švieži svogūnai, ryškaus skonio sidras), kas sako, kad rudeniškų patiekalų nevalia valgyti ankstyvą vasarą, kai termometro stulpelis vangiai perkopia 16 laipsnių padalą? Niekas nesako, todėl ir mėgaujamės tokia minimalistine vištiena su svogūnais ir obuoliais.

4 porcijoms reikės:

4 vištų kumpelių (ar kitų dalių)
1 stiklinės obuolių sulčių arba sidro
1 didelio svogūno
2–3 vidutinio dydžio obuolių
sviesto
druskos, pipirų

Nuplautus vištienos kumpelius (ar kitas dalis) įtriname druska bei pipirais ir apkepame svieste iš abiejų pusių po kelias minutes. Tikslas – dailiai apskrudusi odelė. Svogūną ir obuolius supjaustome skiltelėmis. Kepimo formą ištepame sviestu, į ją sudedame vištienos gabalėlius, svogūno ir obuolių skilteles. Viską užpilame stikline sidro arba obuolių sulčių. Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje tol, kol į mėsą įbedus šakutę iš jos bėgs skaidrios sultys (priklausomai nuo kepamos dalies nuo 30 iki 45 min.). Patiekiame su svogūnais, obuoliais ir virtais ryžiais.

Vištiena su svogūnais ir obuoliais

Greitai, paprastai ir labai skaniai. Obuolių sultyse iššutusi vištiena minkšta, sultinga ir švelni, o kepti obuoliai, kaip žinia, puikiai dera prie tokios mėsos. Nieko daugiau ir nereikia, tik gal pakartoti?

Vištiena su svogūnais ir obuoliais

Receptas nebepamenu kur užmatytas. Deja!