kreminis rikotos ir maskarponės pyragas

Kreminis rikotos ir maskarponės pyragas

Kai reikia sugalvoti, kuo pavaišinti draugus, gimines ir artimuosius viena ar kita proga (o kartais be progos), pirmiausia pagalvoju apie du pyragus: nuodėmingai sodrų pyragą su stautu ir va šitą kreminį burnoje tirpstantį stebuklą. Tai pyragai, su kuriais neprašausi pro šalį. Jie paprasti, bet labai gardūs, be to, nepavaldūs metų laikui. Jei norite vienam vakarui tapti žvaigžde, rekomenduoju iškepti kreminį rikotos ir maskarponės pyragą (psst, net jei įdėsite daugiau maskarponės ir mažiau rikotos, skonis vis tiek bus geras; svarbu išlaikyti bendrą sūrių kiekį).

Reikės:

120 g biskvitinių sausainių (siūlau dėti visus 150 ar net 200 g – bus storesnis pagrindas, nepakenks)
40 g lydyto sviesto (jei sausainių daugiau, šito irgi reikės proporcingai daugiau)
500 g rikotos
150 g maskarponės
120 g cukraus
3 kiaušinių
2 v. š. miltų
apelsino, citrinos arba žaliosios citrinos sulčių, tarkuotos vaisių žievelės

Sausainius susmulkiname iki trupinių ir sumaišome su lydytu sviestu. Į sviestu išteptą kepimo formą sudedame sausainių masę ir tvirtai suspaudžiame, suformuodami pagrindą. Inde iki vientisos masės sumaišome abu sūrius, kiaušinius, cukrų ir miltus. Jei norite papildomo skonio, įpilkite apelsinų, citrinų arba žaliųjų citrinų sulčių, įtarkuokite žievelės. Žiemą šitą pyragą tinka gardinti 1 v. š. cinamono, tada skonis būna „šiltesnis“, ne toks gaivus.

Kreminę masę užpilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir kepame 180 ºC kaitrumo orkaitėje 50 minučių. Jei įbedus pagaliuką pasirodys, kad įdaras dar skystokas, nebijokite – pastovėjęs pyragas sutvirtės ir tikrai neišteš. Skaniausias šitas pyragas kitą dieną. Jei sezonas, kepinį galite papuošti šviežių braškių karūna. Ir atrodys šventiškiau, ir dar skaniau bus.

kreminis rikotos ir maskarponės pyragas

Kiek teko šiuo desertu vaišinti draugus ir artimuosius, tiek visi jį gyrė. Švelnus, tikrai tikrai kreminis, su švelnia citrusinių vaisių natele. Taip, jis riebus ir kaloringas, bet ar per šventes (ir sekmadieniais) kas nors dar apie tai galvoja??? Tikiuosi ne.

kreminis rikotos ir maskarpones pyragas

Receptas iš Casa Cuori Colori.

7 comments

  • Forelle parašė:

    Su google vertėju, reikia versti į anglų kalbą, nes kitaip vertimas bus ir juokinga, ir visiškai nesusijęs su maistu :)
    Mascarponės turiu, ricotos ne, o gaila, mėgstu tokius sūrinius pyragėlius

  • igne parašė:

    Forelle, o man visai patiko tas vertimas. Šiaip viskas buvo aišku, išskyrus paminėtą mėšlą vienoje vietoje :))

  • Forelle parašė:

    Man verčiant iš vokiečių kalbos, vertimas itin nepatiko. Nežinau kaip žodžius parinko, bet tema buvo “meilužiai”, o ne “keksiukai” :)

  • yzyly parašė:

    Ačiū už receptą! Vakar kepiau šį pyragą, tai gavosi beprotiškai skanus, sulapnojom per vakarą :)
    Bijodama, kad trūks rūgštelės, į tešlą negailėdamą pripyliau natūralių citrinų sulčių, tai buvo pats tas!

  • Giedre parašė:

    As jau antra karta kepu panasu pyraga. O skiriasi jis tuo, jog puse rikotos keiciu philadelphia sureliu ir nededu miltu. Kada reikes ir grynai toki pabandyt ! :)

  • Vika parašė:

    Pyragas skanus, tikrai.

    Beje, man regis, pirmame sakinyje yra logikos klaida:

    Man atrodo, kad tų skaniųjų švelniųjų varškės pyragų niekada nebus per mažai.
    (turėtų būti “nebus per daug”).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *