…arba kiniškai korėjietiška klasika. Keistas hibridas, – sakysit jūs. Todėl, kad taip ir yra, – atšausiu. Iš tiesų tai unikalus patiekalas, kurio galima rasti kinų restoranuose Pietų Korėjoje, bet patys kinai dažnai ginasi tokio...
Pažymėtas: sultinys
Moliūgų sriuba su ožkų pieno sūriu

Pavasaris į Lietuvą beveik niekada nesiskubina ateiti. Na, tripinėja jis kur nors už kampo, kartais nosį iškiša, bet staiga susigėsta, susigūžia ir leidžia purvinai pažliugusiai žiemai toliau karaliauti. Šita sriuba sukurta būtent tokiam metui,...
Paelija su krevetėmis

Seniai seniai šitame tinklaraštyje buvo nelabai vykęs paelijos su vištiena receptas. Tiksliau, kabėjo jis iki pat šios savaitės. Nebėra – užleido vietą šitai paelijai su krevetėmis. Ji skanesnė, dailesnė, šviežesnė. Ir istorija šito recepto...
Daugiaryžis su grybais ir pelėsiniu sūriu

Tirštas, kreminis ir aromatingas – kas? Teisingai, daugiaryžis, arba, kaip paprasčiau ir populiariau – rizotas. Šis itališkos virtuvės patiekalas iš pradžių mane trikdė. Ar viską teisingai darau, ar čia ne per skysta, ne per...
Jautienos troškinys su stautu

Kai rytais vedžioju šunėką, lauke jau kvepia pavasariu. Oras kitoks – lengvesnis, gaivesnis. Paukščiai parke gerkles laido. Ant krūmų pumpurai po truputį lenda. A, atsidūstu, tuoj pavasaris. O ankstyvas pavasaris, kaip žinia, kartais būna...