Pavasaris į Lietuvą beveik niekada nesiskubina ateiti. Na, tripinėja jis kur nors už kampo, kartais nosį iškiša, bet staiga susigėsta, susigūžia ir leidžia purvinai pažliugusiai žiemai toliau karaliauti. Šita sriuba sukurta būtent tokiam metui, kai pernykštės daržovės jau vysta ir pūna, o šiųmečių dar reikia palūkėti. Kai žiemos iškamuotas organizmas prašyte prašosi ko nors vitaminingo ir, žinoma, šildančio. Negana to, šita moliūgų sriuba dar ir spalvinga, kad pataisytų nuotaiką (iki kito lietingo ryto).

2 porcijoms reikės:

1 nedidelio moliūgo (va tokio)
500 ml daržovių sultinio
50 g minkšto ožkų pieno sūrio
2–3 česnako skiltelių
0,5 cm imbiero šaknies
saujos kepintų migdolų drožlių
šiek tiek šviežiai grūstų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus

Moliūgą nuskuskite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklas, o minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Moliūgą sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite kepti 30–40 min.

Tuo tarpu paruoškite daržovių sultinį, pakepinkite migdolų drožles. Česnako skilteles ir imbierą nulupkite ir plonai supjaustykite. Kai moliūgas suminkštės, ant jo išdėliokite imbierą ir česnaką ir kepkite dar 7–10 min. Pajusite, kaip pakvis virtuvė.

Iškepusį moliūgą kartu su česnakais ir imbieru sudėkite į puodą, užpilkite paruoštu sultiniu. Sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Jei reikia, pagal skonį pagardinkite druska.

moliūgų sriuba

Išpilstykite į lėkštes, patiekite pagardinę sūriu, pipirais ir migdolų drožlėmis.

moliūgų sriuba

Kvapni, ryškiaspalvė šildanti sriuba – paprasta paruošti ir taip skanu! Nespėsim nė apsižiūrėti, o pavasaris jau vilks žiemą už čiuprynos lauk!

moliūgų sriuba