Pažymėtas: sojų padažas

Ryžiai su jautiena ir kiaušiniais | Gyudon

gyudon

Japonijos virtuvė gali pasiūlyti daug ir įvairių patiekalų, bet mane ypatingai žavi vadinamieji donburi. Tai tiesiog virti apvaliagrūdžiai ryžiai, karūnuoti kuo tik nori – vištiena, jautiena, kiauliena, žuvimi, daržovėmis… Galimybės neribotos! Švelnūs ryžiai ir intensyvesnio...

Daugiau

Keptuvėje keptos krevetės

keptos krevetės

Štai koks sąskambis išėjo, kaip kukluksklanas koks. Bet kaip kitaip pavadinti šitą užkandį, kuris šiek tiek pasistengus gali virsti sočiu ir visapusišku patiekalu? Krevetės su sojų padažu, medumi ir sezamų aliejumi? Gremėzdiška, neekonomiška! Keptos krevetės?...

Daugiau

Vištiena korėjietiškai (dak bulgogi)

vištiena korėjietiškai

Aš jau minėjau, kad korėjiečiai moka elgtis su mėsa. Nesvarbu, jautiena, kiauliena ar vištiena – viskas bus paruošta gardžiai, mėsos niekas neperkeps, iš jos neišsityčios. Bet bene svarbiausia yra marinatas – skystis, kuriame trumpiau...

Daugiau

Jautienos kepsneliai su sezamų sėklomis

Jautienos kepsneliai

Viename filme nuskambėjo frazė: „Korėjiečiai niekam nerūpi, užtat mėsą kepti moka“. Pirmąją teiginio dalį praleiskime pro ausis, o antroji tikrai verta dėmesio, nes tai tiesa. Korėjietiškai paruošta jautiena tirpte tirpsta burnoje. Iki šiol menu...

Daugiau

Pyragėliai su vištiena

Kai pirmąkart kepiau šiuos pyragėlius, buvo pavasaris. Tįstančios ir šviesėjančios dienos kėlė iškylų ilgesį. Nuo to sykio daug iškylų būta, daug skanumynų jose sukramsnota, bet šitie tebėra vieni mėgstamiausių. Jie švelnūs ir palyginti paprasti...

Daugiau