…arba beveik mapo tofu! Mapo tofu – tai toks aštrus sičuanietiškas patiekalas. Vis norėjau jį atkurti, bet nelengva Lietuvoje rasti autentiškų kinų virtuvės pagardų, todėl šis receptas kitoks – sulietuvintas…
Kiniška aštriarūgštė sriuba | suan la tang
Aštriarūgštę sriubą (angl. hot & sour soup) rastume daugelio kiniškų restoranų valgiaraštyje, net ir čia, Lietuvoje. Sykį valgiau tokios -rūgštės sriubos, kad po to parą skrandį skaudėjo. Todėl ilgą laiką…
Ryžiai su priedais | takikomi gohan
Jau kurį laiką gyvenime stengiuosi vadovautis principu gali būti geriau. Tokia nuostata neleidžia užsistovėti, verčia temptis, stiebtis, tobulėti. Būtent ji išjudino mane iš Gargždų. Ji privertė pasimokyti kinų kalbos, labiau…
Kepti makaronai su vištiena daržovėmis | Yakisoba
Žinot, kai nėra laiko ir energijos ilgai kažką troškinti arba kepti orkaitėje, visada išsitraukiu savo kinišką keptuvę (wok) ir suraitau kokį ryžių arba makaronų patiekalą su traškiomis daržovėmis. Vienas mėgstamiausių…