Man patinka gaminti valgyti (akivaizdu, antraip šito tinklaraščio nė nebūtų). Labai. Bet kai gamini po tris kartus per dieną, anksčiau ar vėliau tai įgrįsta. Tokiomis dienomis ir žvalgausi kuo greičiau,…
Ryžių košė su vištiena ir daržovėmis
Retas žmogus yra visiškai sveikas. Beveik visi turime kokią nors silpnąją vietą. Žiūrėk, vieno imunitetas silpnokas, visos bacilos kimba. Kitas su trim stuburo išvaržom. Trečio pavasaris nedžiugina, nes pro ašarotas akis nieko…
Ryžiai su jautiena ir kiaušiniais | Gyudon
Japonijos virtuvė gali pasiūlyti daug ir įvairių patiekalų, bet mane ypatingai žavi vadinamieji donburi. Tai tiesiog virti apvaliagrūdžiai ryžiai, karūnuoti kuo tik nori – vištiena, jautiena, kiauliena, žuvimi, daržovėmis… Galimybės neribotos!…
Paelija su krevetėmis
Seniai seniai šitame tinklaraštyje buvo nelabai vykęs paelijos su vištiena receptas. Tiksliau, kabėjo jis iki pat šios savaitės. Nebėra – užleido vietą šitai paelijai su krevetėmis. Ji skanesnė, dailesnė, šviežesnė….
Daugiaryžis su grybais ir pelėsiniu sūriu
Tirštas, kreminis ir aromatingas – kas? Teisingai, daugiaryžis, arba, kaip paprasčiau ir populiariau – rizotas. Šis itališkos virtuvės patiekalas iš pradžių mane trikdė. Ar viską teisingai darau, ar čia ne…
Vištienos ir ryžių troškinys (biryani)
Kai vakarai ima ilgėti, kai, atrodo, vos apsisuki, o jau tamsu, vis labiau norisi ruošti sumetei į puodą–išvirė–valgyk patiekalus. Vis dažniau norisi užsiplikyti visą arbatinį arbatos, įsitaisyti su knyga ir…