Retas patiekalas mūsų namuose sulaukia tiek palaimos atodūsių (ir prašymų pakartoti) kaip šitas (ne) piemenų pyragas. Taip, teisingai, tai nėra piemenų pyragas (šį mat reikia gaminti iš atlikusios keptos mėsos), o vadinamasis cottage…
Midijos baltojo vyno padaže (moules mariniere)
Nuo tada, kai prieš penkerius metus pirmąkart išdrįsau namie pagaminti midijų, šios jūrų gėrybės retkarčiais vis atsiduria ant mūsų stalo. Turėjo jos tapti ir naujametinės vakarienės pažiba, bet midijų (ir…
Pomidorų tyrsriubė
Šita lengva pomidorų sriuba – tikra tinginio svajonė. Aš tikiu, kad kiekviename mūsų slypi tinginys. Kartais jis miega ir gyventi netrukdo – tada galiu kad ir pusdienį sukiotis virtuvėje. Bet…
Kreminis vištienos troškinys
Gyvenime vis pasitaiko pokalbių apie metų laikus. Na, kas kam patinka. Man tai vasara, nes tada gimtadienis; Man pavasaris, nes gamta atgyja, gražu; Oi, man irgi tik vasara, patinka karštis. Aš tokiuose…
Špinatai korėjietiškai arba sigeumchi namul
Šiemet mano darže kaip reikiant užderėjo špinatų. Mama parūpino tris krūminių špinatų daigus… ir įvasarojus paaiškėjo, kad trijų didžiulių išsikėtojusių krūmų dviem žmonėms tikrai per daug. Ir prasidėjo: omletai su…
Makaronai su kumpiu, česnakais ir aitriąja paprika
Iš pradžių maniau: neskelbsiu šito recepto. Pasiliksiu sau kaip dar vieną „makaronai, kai reikia greitai ir skaniai“ variantą, ir viskas. Nes čia nėra nieko ypatingo… Bet tada persigalvojau. Nes galbūt…