Prasidėjus metams aš kaip visada sau didelių tikslų nekėliau – pastebėjau, kad daugiausia nuveikti padeda smulkesnės ir konkretesnės užduotys. Be to, patirtis rodo, kad metų pradžioje išsikeltus tikslus laikui bėgant išstumia arba užgožia kiti. Todėl vengiu tvirtai ko nors įsikibti ir stengiuosi dažniau atsiduoti tėkmei. Tokia „lekiu, kur neša“ filosofija bent jau man pasiteisina – daug ko išmokstu, atrandu, susipažįstu su žmonėmis… kurie galiausiai nustemba man prisipažinus, kad iš tikrųjų esu introvertė. Taip, tiesa, man būtinai reikalingas laikas sau, poilsis nuo pasaulio, valandėlė tylos ir ramybės. Po to vėl galiu eiti, daryti, pažinti. Bet grįžkime prie tų tikslų, tiksliau, vieno abstraktesnio tikslo, kurį vis dėlto išsikėliau. Pasiryžau šiemet kuo daugiau išmokti ir atrasti. Tebūnie 2017-ieji mokymosi ir tobulėjimo metai! Kalbos, maistas, alus, kitos šalys ir kultūros – šiemet tikiuosi labai labai daug išmokti.
O ką išmokusi pasistengsiu perduoti čia. Ir pradėsiu nuo tokio paprasto dalyko, kad paprasčiau… na, žinoma, gali būti. Sakysit, kas čia per stebuklas – spraginti kukurūzai? Bet ar žinote, kaip tinkamai juos spraginti? Ką daryti, kad jie visi išsprogtų ir tuo pačiu nepridegtų? Aš žinau ir šitoji išmokta pamoka pakeitė mano gyvenimą. Juokauju, žinoma, bet iš tiesų spraginti kukurūzus tapo labai malonu ir lengva. Naudojant šį būdą neišsprogėlių nelieka, o ir puodo šveisti nereikia.
Reikės:
1 didelio puodo (geriausia storu dugnu) su dangčiu
1 mažo pakelio kukurūzų spraginti
šlakelio augalinio aliejaus
druskos ir prieskonių pagal skonį
Kaip matot, beveik nieko nereikia! Tai ir pradėkim. Čiupkit puodą, kliūstelkėte į jį šlakelį augalinio aliejaus ir dėkite ant vidutinio smarkumo kaitros. Įmeskite tris (nei daugiau, nei mažiau) kukurūzų sėklas, uždenkite puodą ir kaitinkite, kol išgirsite tris pokšt. Išsprogus visoms trims sėkloms nukelkite puodą nuo kaitros (jos neišjunkite), suberkite į jį likusias sėklas viengubu sluoksniu, vėl uždėkite dangtį (galite palikti tarpelį garams išeiti, kad kukurūzai būtų traškesni) ir suskaičiuokite iki 30. Grąžinkit puodą ant kaitros ir vis pakratydami palaukit, kol susprogs visos sėklos. Kadangi aliejus jau bus įkaitęs, jos pradės sproginėti beveik vienu metu. Kai pokšėjimai sulėtės (kiekvieną pokšt skirs kelios sekundės), kaitrą išjunkite, dar truputį palaukite ir suberkite spragėsius į didelį dubenį. Pagal skonį pagardinkite druska, prieskoniais, galite užpilti lydyto sviesto.
Paprasta, tiesa? O dabar jau junkit tą serialą, kurį nusižiūrėjot, susirangykit ant sofos (geriausia, jei pašonėje priguls ir šuo) ir žiūrėkit, kramsnokit, mėgaukitės… Kad pailsėję vėl galėtumėte kalnus nuversti!