Savo vyrui esu dėkinga už daug ką. Vienas dalykų, kuriuos jis atnešė į mano gyvenimą, – čili (t. y., aštrus troškinys su mėsa ir pupelėmis). Šis patiekalas mano racione ir…
Pyragėliai su vištiena
Kai pirmąkart kepiau šiuos pyragėlius, buvo pavasaris. Tįstančios ir šviesėjančios dienos kėlė iškylų ilgesį. Nuo to sykio daug iškylų būta, daug skanumynų jose sukramsnota, bet šitie tebėra vieni mėgstamiausių. Jie…
Trinta morkų sriuba
Man patinka ryškios spalvos, todėl ilgokai galvojau, kaip morkas, tuos oranžinius dirvos stebuklus, paversti tiršta kremine akis ir gomurį džiuginančia sriuba. Skaniausia ji vasarą, kai morkytės saldžios saldžios. Kuo šviežesnes…
Vištienos ir ryžių troškinys (biryani)
Kai vakarai ima ilgėti, kai, atrodo, vos apsisuki, o jau tamsu, vis labiau norisi ruošti sumetei į puodą–išvirė–valgyk patiekalus. Vis dažniau norisi užsiplikyti visą arbatinį arbatos, įsitaisyti su knyga ir…
Skirsnemunės “pachliobkė”
Maistas gaminamas tam, kad galėtum juo dalytis. Tokia mano filosofija. Sau pačiai gaminti ne taip įdomu – rūpi, kad būtų ką pamaitinti ir palepinti. Šis patiekalas toks ir yra –…
Lęšių sriuba
Ar slegia bekraštis švininis dangus? Ar peršalimas jau lipa ant kulnų? O gal lietus merkte merkia kelias dienas iš eilės… net galo nematyti? Jei taip, siūlau išsitraukti puodą, saujelę lęšių,…