Sakysit, šitas įrašas turėjo pasirodyti dar prieš Kalėdas, dabar gi šaukštai po pietų, dovanos išdalytos, šventinės antys iškeptos ir suvalgytos! Girdžiu aš šiuos skundus, girdžiu, bet Puodas ne veltui pastaruosius…
Vištiena korėjietiškai (dak bulgogi)
Aš jau minėjau, kad korėjiečiai moka elgtis su mėsa. Nesvarbu, jautiena, kiauliena ar vištiena – viskas bus paruošta gardžiai, mėsos niekas neperkeps, iš jos neišsityčios. Bet bene svarbiausia yra marinatas…
Spagečiai su saulėje džiovintais pomidorais
Tomis dienomis, kai skrandis nebenori nieko įmantraus, verdu makaronus. Jie tokie nuostabiai universalūs, kad išgelbėja net tada, kai šaldytuvas ir spintelės beveik tušti. Kad ir šie spagečiai su saulėje džiovintais…
Makaronai su špinatais ir maskarpone
Nežinau, kaip jums, bet man dažnai atlieka kokio nors ingrediento. Tai prieskonių šakelių, tai aitriųjų paprikų, tai įvairių pastų, sūrių… Kartais ima ir atlieka maskarponės. Tokiomis dienomis gelbsti darže vešintys…
Pyragas su pomidorais ir sūriu
Ir vėl pikantiškas pyragas! Šįkart, pomidorų sezono įkarštyje, įdarytas pomidorais ir sūriu. Vėl į pagalbą mums skuba šaldyta tešla. Kai neturi virtuvinio kombaino arba kantrybės (mano atveju ir to, ir…
Daugiaryžis su grybais ir pelėsiniu sūriu
Tirštas, kreminis ir aromatingas – kas? Teisingai, daugiaryžis, arba, kaip paprasčiau ir populiariau – rizotas. Šis itališkos virtuvės patiekalas iš pradžių mane trikdė. Ar viską teisingai darau, ar čia ne…