Vištienos ir ryžių troškinys (biryani)

Kai vakarai ima ilgėti, kai, atrodo, vos apsisuki, o jau tamsu, vis labiau norisi ruošti sumetei į puodą–išvirė–valgyk patiekalus. Vis dažniau norisi užsiplikyti visą arbatinį arbatos, įsitaisyti su knyga ir kirmyti. Tokiems rudens vakarams, manau, ir skirtas šis kvapnus troškinys. Jį paruošite greitai ir lengvai, o namai dar ilgai kvepės kariu…

4 porcijoms reikės:

8 vištos kumpelių arba nedidelių šlaunelių arba, kaip man patinka, 16 petelių su oda
1 plonais pusžiedžiais supjaustyto svogūno
1 plonai supjaustytos česnako skiltelės
350 g basmati ryžių
750 ml daržovių sultinio
130 g pjaustytų šparaginių pupelių
25 g paskrudintų migdolų riekelių
3 v. š. alyvuogių aliejaus
gabalėlio sviesto
3 v. š. kario pastos (galite naudoti gatavą, galite patys pasigaminti iš kario miltelių ir vandens)

Keptuvėje (arba troškintuve) įkaitiname sviestą ir 2 v. š. alyvuogių aliejaus. Sudedame vištieną ir apkepame iš visų pusių, kol apskrus. Išimame. Į keptuvę beriame svogūną ir česnaką ir maišydami kepiname kelias minutes, kol suminkštės. Sukrečiame kario pastą, gerai išmaišome ir pakepame dar kelias minutes. Tada supilame likusį šaukštą aliejaus, suberiame ryžius ir gerai išmaišome, kad jie pasidengtų prieskoniais. Pakaitiname porą minučių, suberiame skrudintus migdolus ir užpilame sultiniu. Ant viršaus sudedame vištieną, uždengiame dangčiu ir troškiname 10-15 min. Praėjus šiam laikui suberiame šparagines pupeles. Vėl uždengiame ir troškiname dar apytiksliai 10 min., kol ryžiai ir vištiena bus išvirę. Patiekiame apibarstę likusiomis migdolų riekelėmis.

Pastaba: kuo mažesni vištienos gabalėliai, tuo didesnė tikimybė, kad jie išsitroškins vienu metu su ryžiais. Be to, siūlau pasilikti šiek tiek sultinio (arba jo pasiruošti daugiau), jei jis per greitai išgaruotų ir prireiktų papildyti.

Biryani

Labai aromatingas patiekalas, skanus ir sotus. Man patinka tokie paprastai skanūs valgiai. Regis, nieko įmantraus, bet įspūdis išlieka ilgam. Todėl kai vakaras vėl užklumpa per anksti, čiumpu troškintuvą, ryžius, karį ir šildau namus ir skrandį.

Biryani

Receptas iš delicious. magazine

2 comments

  • Indrė parašė:

    Ir man tas pats – ryte vos prisiverčiu lipti iš lovos ir eiti į darbą. Kartais dėl tų “dar minutę” tenka darbe makijažuotis :D
    Ir vakarienės irgi – kuo greičiau, tuo geriau. Va šiandien mesiu kopūstus ir kiaulieną ir tikiuosi, kad bus skanu :)

  • Čia išsigelbėjimas, tikrai, tik keiti ingridientus ir vis kitas patiekalas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *