Vos pradėjus vėsti orams užsimaniau ko nors tiršto ir kvapnaus… Šiek tiek aštraus, šiek tiek rūgštaus ir būtinai būtinai su kokosų pienu. Norėjosi jo sukuriamos šilkinės tekstūros, bet labai ryškaus…
Karis su vištiena ir krevetėmis
Karių būna visokių: indiškų, pakistanietiškų, japoniškų, vietnamietiškų, tailandietiškų… Šįkart pakalbėkim apie pastaruosius, kuriuose salsvumo genamas aštrumas veja rūgštumą. Su kiekvienu kąsniu atsiveria vis kitas skonis, kol galva galiausiai apsisuka, o…
Bulvių ir salierų tyrsriubė
Ar vėjas lauke medžius prie žemės lenkia, nedidelius šuniukus nešioja, o naktimis kėsinasi namą nugriauti? O gal nelauktas neprašytas pristojo peršalimas? O gal tiesiog įkyrėjo žvarbus ruduo ir norisi šlakelio…
Trinta morkų sriuba
Man patinka ryškios spalvos, todėl ilgokai galvojau, kaip morkas, tuos oranžinius dirvos stebuklus, paversti tiršta kremine akis ir gomurį džiuginančia sriuba. Skaniausia ji vasarą, kai morkytės saldžios saldžios. Kuo šviežesnes…
Vištienos ir ryžių troškinys (biryani)
Kai vakarai ima ilgėti, kai, atrodo, vos apsisuki, o jau tamsu, vis labiau norisi ruošti sumetei į puodą–išvirė–valgyk patiekalus. Vis dažniau norisi užsiplikyti visą arbatinį arbatos, įsitaisyti su knyga ir…