*Įkvepia* Oho! Beveik keturi mėnesiai! Šita kūrybinė krizė kaip reikiant užsitęsė. Bet bandykim grįžti prie einamųjų reikalų. Iš lėto. Visą pavasarį neturėjau nė menkiausio noro ne tik kad ką nors…
Vyniotinis su feta ir aitriosiomis paprikomis
Ak, tie nesaldūs pyragai ir kiti kepiniai, kaip man jie patinka! Žinot, jei pasaulyje išnyktų desertai, tortai ir pyragai, aš nelabai nusiminčiau. Na, galbūt šiek tiek gailėčiau „Napoleono“ ir eklerų…
Vištiena su daržovėmis
Šitas patiekalas puikiai tiks tomis dienomis, kai norisi kažko ryškaus! Kelių spalvų paprikos ir sodriai raudonas pomidorų padažas vištienai suteikia pietietiškų atspalvių – tik valgyk ir norėk dar. Receptas, kaip aš…
Jautiena su terijakiu ir daržovėmis
Ilgą laiką jautiena man buvo sunkiai įkandamas (ir tiesiogine, ir perkeltine prasme) produktas. Tik maždaug prieš ketverius metus mudu su prieteliumi išmokome šitą mėsą gerbti, ją tinkamai ruošti ir, švelniai tariant,…
Trinta paprikų sriuba
Jei namie netyčia (arba tyčia) turite krūvelę didelių ir sultingų raudonųjų paprikų, siūlau puikų receptą joms sunaudoti. Skani, aromatinga ir lengva sriuba. Baltojo vyno galite ir nepilti, tačiau jis patiekalui…
Makaronai su aštriu padažu
Panašius makaronus pirmąkart valgiau Gargžduose – miestelyje, kuriame dabar ir gyvenu. Tiesa, anieji buvo su ispanišku čorisu. O štai manieji – su lietuviška kaimiška dešra. Taip jau nutiko, kad iš…