Pažymėtas: raudonosios paprikos

Vištiena su daržovėmis

Vištiena su daržovėmis

Šitas patiekalas puikiai tiks tomis dienomis, kai norisi kažko ryškaus! Kelių spalvų paprikos ir sodriai raudonas pomidorų padažas vištienai suteikia pietietiškų atspalvių – tik valgyk ir norėk dar. Receptas, kaip aš mėgstu, paprastas, bet ne...

Daugiau

Jautiena su terijakiu ir daržovėmis

Ilgą laiką jautiena man buvo sunkiai įkandamas (ir tiesiogine, ir perkeltine prasme) produktas. Tik maždaug prieš ketverius metus mudu su prieteliumi išmokome šitą mėsą gerbti, ją tinkamai ruošti ir, švelniai tariant, iš jos nebesityčioti. Visų...

Daugiau

Trinta paprikų sriuba

Jei namie netyčia (arba tyčia) turite krūvelę didelių ir sultingų raudonųjų paprikų, siūlau puikų receptą joms sunaudoti. Skani, aromatinga ir lengva sriuba. Baltojo vyno galite ir nepilti, tačiau jis patiekalui suteikia papildomų natų. Lai...

Daugiau

Makaronai su aštriu padažu

Panašius makaronus pirmąkart valgiau Gargžduose – miestelyje, kuriame dabar ir gyvenu. Tiesa, anieji buvo su ispanišku čorisu. O štai manieji – su lietuviška kaimiška dešra. Taip jau nutiko, kad iš tėvonijos vis parsivežu vieną...

Daugiau