Vištiena su daržovėmis

Vištiena su daržovėmis

Šitas patiekalas puikiai tiks tomis dienomis, kai norisi kažko ryškaus! Kelių spalvų paprikos ir sodriai raudonas pomidorų padažas vištienai suteikia pietietiškų atspalvių – tik valgyk ir norėk dar. Receptas, kaip aš…

Jautiena su terijakiu ir daržovėmis

Ilgą laiką jautiena man buvo sunkiai įkandamas (ir tiesiogine, ir perkeltine prasme) produktas. Tik maždaug prieš ketverius metus mudu su prieteliumi išmokome šitą mėsą gerbti, ją tinkamai ruošti ir, švelniai tariant,…

Trinta paprikų sriuba

Jei namie netyčia (arba tyčia) turite krūvelę didelių ir sultingų raudonųjų paprikų, siūlau puikų receptą joms sunaudoti. Skani, aromatinga ir lengva sriuba. Baltojo vyno galite ir nepilti, tačiau jis patiekalui…

Makaronai su aštriu padažu

Panašius makaronus pirmąkart valgiau Gargžduose – miestelyje, kuriame dabar ir gyvenu. Tiesa, anieji buvo su ispanišku čorisu. O štai manieji – su lietuviška kaimiška dešra. Taip jau nutiko, kad iš…

Bulvės su tunų padažu

Bulvės su tunų padažu

Mėgstate su lupena keptas bulves? Mėgstate krevetes ir tuną? Kodėl nepagardinus bulvių tunų padažu? 4 porcijoms reikės: 4 didelių pailgų bulvių 130 g konservuoto tuno 200 g neriebios grietinės 100 g virtų išlukštentų…