Jau senokai ruošdamasi į kelionę maisto reikalų nepalieku atsitiktinumui. Pakako man vidutiniškų valgymo patirčių ar pusbadžiu praleistų atostogų svetimame mieste. Juk norisi, kad metas, praleistas negaminant, būtų kuo malonesnis. Be…
Skanus Berlynas
Man maistas ir kelionės – dvi to paties obuolio puselės. Tyčia dėl vieno ar kito patiekalo dar nesu keliavusi, bet kaskart planuodama ilgesnę ar trumpesnę išvyką susirenku kuo daugiau informacijos…
Aštrus tofu troškinys
…arba beveik mapo tofu! Mapo tofu – tai toks aštrus sičuanietiškas patiekalas. Vis norėjau jį atkurti, bet nelengva Lietuvoje rasti autentiškų kinų virtuvės pagardų, todėl šis receptas kitoks – sulietuvintas…
Makaronai su sezamų padažu
Sezamas – puiki sėkla. Gausi naudingųjų medžiagų, o pakepinta įgauna labai malonaus riešutiškumo. Mano spintelėje visada yra kepintų sezamų sėklų – visada! Beriu aš jas įvairiausiomis progomis – ir ant…
Kiniška aštriarūgštė sriuba | suan la tang
Aštriarūgštę sriubą (angl. hot & sour soup) rastume daugelio kiniškų restoranų valgiaraštyje, net ir čia, Lietuvoje. Sykį valgiau tokios -rūgštės sriubos, kad po to parą skrandį skaudėjo. Todėl ilgą laiką…
Atsargiai, karšta: aštrūs padažai virtuvėje
Pakalbėkime apie aštrumą. Ar tai skonis? Koks jis? Kaip jį sutramdyti? O kaip sustiprinti? Ir kokį aštrų padažą rinktis, jei iš sėdinčių prie stalo esi vienintelis, kuriam patinka, kai iš…