Aš jau minėjau, kad korėjiečiai moka elgtis su mėsa. Nesvarbu, jautiena, kiauliena ar vištiena – viskas bus paruošta gardžiai, mėsos niekas neperkeps, iš jos neišsityčios. Bet bene svarbiausia yra marinatas – skystis, kuriame trumpiau ar ilgiau mirks mėsa. Ir štai pristatau vištieną korėjietiškai – dak bulgogi. Salsvą, su gomurį kutenančia imbiero gaidele. Visa gudrybė, žinoma, slypi pagardų mišinyje, bet lygiai taip pat svarbu vištieną supjaustyti kuo ploniau ir kepti kuo trumpiau, kad ji liktų minkšta ir sultinga. Taigi, pirmyn!

2–3 porcijoms reikės:

500 g vištienos (krūtinėlės arba šlaunelių mėsos)

Marinatui:
3 v. š. sojų padažo
1 v. š. citrinų sulčių
2 v. š. rudojo cukraus

1 v. š. mirin
2 išspaustų česnako skiltelių
1 a. š. tarkuoto imbiero
1 v. š. sezamų aliejaus
1 a. š. sezamų sėklų
šiek tiek juodųjų pipirų

Vištieną supjaustome plonais nedideliais (1–2 cm pločio ir 4–5 cm ilgio) gabalėliais. Sudedame į indelį viską, ko reikia marinatui, ir maišome, kol ištirps cukrus. Vištienos gabalėlius užpilame marinatu, gerai įtriname ir palaikome šaldytuve maždaug pusvalandį. Po to traukiame lauk ir renkamės: kepti keptuvėje, orkaitėje ar ant grotelių. Kad ir ką nuspręstumėte, mėsos neperkepkite. Keptuvėje ir ant grotelių vištieną pakaks kepti po 2 minutes iš abiejų pusių. Kad mėsa keptuvėje nedegtų ir neliptų, patartina vis palaistyti marinatu. O štai man šaltuoju metų laiku labiausiai patinka kepti orkaitėje. Tiesiog įkaitinu ją iki 170–180 ºC, nustatau grilio funkciją, sudedu vištieną į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaunu ant aukščiausios lentynėlės. 4–5 minutės, ir vištiena iškepusi!

vištiena korėjietiškai

Vištiena korėjietiškai – išsigelbėjimas, kai ši universali mėsa galiausiai ima ir atsibosta. Taip iškepta vištiena salsva, dvelkia imbieru, o jei norisi aštriau, visada galima įberti žiupsnelį maltos aitriosios paprikos. Tokia vištiena labai tinka su špinatais ir dubenėliu ryžių – puikūs lengvi pietūs!

vištiena korėjietiškai

Receptas iš KoreanBapsang.com

vištiena korėjietiškai