Man labai patinka maistas, kurį galima valgyti rankomis. Visokie saldžiai aštrūs vištienos sparneliai, pikantiškos bulvių skiltelės, sumuštiniai, piršteliai – kuo nešvariau, tuo geriau. Esu jutiminis sutvėrimas, kuriam patinka čiuopti ir…
Aštrūs grikių makaronai su daržovėmis
Pastaruoju metu pamėgau grikių makaronus. Šitoje vietoje galbūt derėtų prisipažinti, kad pačių grikių nemėgstu ir juos valgau labai retai. O štai grikių makaronai, arba soba – kitas reikalas. Jie malonios tekstūros, švelnaus…
(Ne) piemenų pyragas
Retas patiekalas mūsų namuose sulaukia tiek palaimos atodūsių (ir prašymų pakartoti) kaip šitas (ne) piemenų pyragas. Taip, teisingai, tai nėra piemenų pyragas (šį mat reikia gaminti iš atlikusios keptos mėsos), o vadinamasis cottage…
Trinta paprikų sriuba
Jei namie netyčia (arba tyčia) turite krūvelę didelių ir sultingų raudonųjų paprikų, siūlau puikų receptą joms sunaudoti. Skani, aromatinga ir lengva sriuba. Baltojo vyno galite ir nepilti, tačiau jis patiekalui…
Trinta morkų sriuba
Man patinka ryškios spalvos, todėl ilgokai galvojau, kaip morkas, tuos oranžinius dirvos stebuklus, paversti tiršta kremine akis ir gomurį džiuginančia sriuba. Skaniausia ji vasarą, kai morkytės saldžios saldžios. Kuo šviežesnes…
Morkų pyragas
Ruduo Lietuvoje dažnai būna… na, švelniai tariant, niūrokas. O kas geriau praskaidrintų sunkių pilkų debesų slegiamą dieną, jei ne ryškiaspalvis kepinys? Morkos šiam skanėstui padovanos gražią spalvą, o prieskonių mišinys…