Jei namie netyčia (arba tyčia) turite krūvelę didelių ir sultingų raudonųjų paprikų, siūlau puikų receptą joms sunaudoti. Skani, aromatinga ir lengva sriuba. Baltojo vyno galite ir nepilti, tačiau jis patiekalui suteikia papildomų natų. Lai namuose vyrauja ryškūs kvapai ir sodrios spalvos!
4 porcijoms reikės:
4 sultingų raudonųjų paprikų
1 l daržovių arba vištienos sultinio
2 svogūnų
2 morkų
gabalėlio sviesto
100 ml baltojo vyno
druskos ir pipirų
Paprikas perpjauname pusiau, išvalome, dedame į kepimo skardą ir kepame 200 ºC temperatūroje tol, kol odelė pradeda pūslėtis. Atvėsusias tiek, kad jau įmanoma rankoje išlaikyti, nulupame. Svogūną susmulkiname, o nuskustas morkas sutarkuojame. Daržoves pakepiname svieste maždaug 10 min., tada pasūdome, papipiriname ir užpilame sultiniu. Įdedame keptas nuluptas paprikas ir verdame 10 min. Supilame vyną, šiek tiek pakaitiname ir trintuvu sutriname iki vientisos masės. Baigta.
Rekomenduoju patiekti su šviežia kvietine duona. Mmm… skanumėlis. Pikantiškos paprikos ir vos juntamas baltasis vynas. Svieste kepintos daržovės pagal nutylėjimą yra gerai. Žodžiu, skonio, kvapo ir spalvos šventė. Ne, ne taip… KVAPO šventė. Ak, kaip ta sriuba kvepėjo…
Receptas su nukrypimais iš ManoReceptai.lt
Viešpatie, kaip skaniai atrodo, gaila, kad niekada gyvenime neparagausiu, išjungiu šitą receptą.
Ne tik skaniai atrodo, o ir tikrai fantastiškai skani. Net vyras, kurs šiaip paprikų nemėgsta, nebrokijo :)
Mūsų šeimynai taip pat labai patiko ši trinta paprikų sriuba. Buvo tikrai labai skanūs pietūs. :)