Šis patiekalas, nors labai paprastas, bet mūsų namuose yra vienas mėgstamiausių. Sotus, skanus ir gana greitai paruošiamas – kartais nieko daugiau ir nereikia. Beje, konservuotą tuną galima pakeisti kita žuvimi, pvz. rūkyta lašiša arba karpiu (esu taip sunaudojusi namie rūkyto karpio likučius).

4 porcijoms reikės:

250 g ryžių
100 g žirnelių
4 kietai virtų kiaušinių
400 g konservuoto tuno
25 g sviesto
1 nedidelio smulkiai kapoto svogūno
1 a. š. kario pastos arba 1,5 a. š. kario miltelių
šiek tiek petražolių, druskos ir juodųjų pipirų

Ryžius verdame vandenyje tol, kol tampa beveik minkšti (apie 3/4 viso virimo laiko). Jei naudojame šaldytus žirnelius, ryžiams įpusėjus virti kartu suberiame ir juos. Jei žirneliai švieži, įdedame tik prieš baigiant virti. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir maišydami 3 min. kepame svogūną su kariu. Tada sudedame nukoštus ryžius su žirneliais ir nukoštą tuną. Padruskiname, papipiriname ir pakepame ant silpnos ugnies maždaug 1 min. Prieš patiekiant apibarstome petražolėmis ir uždedame kiaušinio skilteles.

Tuno kedgeree

Kaip jau sakiau, šis patiekalas skanus. Ne fantastiškai, kaip kartais būna, ne iš koto verčiančiai. Tiesiog labai labai skanus. Toks skanus, kad valgai ir nori dar. Toks paprastas skanumo jausmas :)

Tuno kedgeree

Šaltinis: Forelles receptai.