Mėgstate su lupena keptas bulves? Mėgstate krevetes ir tuną? Kodėl nepagardinus bulvių tunų padažu?

4 porcijoms reikės:

4 didelių pailgų bulvių
130 g konservuoto tuno
200 g neriebios grietinės
100 g virtų išlukštentų krevečių
citrinos sulčių
pusės raudonosios paprikos
ryšelio krapų
4 gabalėlių folijos
pipirų, druskos
šiek tiek sviesto

Bulvikes gerai nušveičiam, subadom šakute, suvyniojam į foliją ir kepam 1 val. 200 °C temperatūroje. Turime gražaus laiko. Galime paskaityti knygą, išgerti arbatos ar išvesti šunį pasivaikščioti. O likus keliolikai minučių galime paruošti padažą.

Smulkiais kubeliais supjaustome paprikos puselę, sumaišome su tunu, grietine, smulkintais krapais ir krevetėmis. Pagardiname druska ir pipirais, pagal skonį parūgštiname citrinų sultimis.

Iškepusias bulves išimame iš folijos, įpjauname kryžmai (truputį praskečiame, kad būtų kur įdėti padažo). Į įpjovas įdedame po gabalėlį sviesto ir užpilame padažu.

Bulvės su tunų padažu

Gaivu, aromatinga, pikantiška ir sotu. Sviestas reikalingas, antraip bulvės gali pasirodyti sprangokos. Nors padažas atrodo nelabai apetitiškai, jis tikrai vykęs ir mano prieteliaus pamėgtas.