Aš mėgstu paprastumą. Kartais tikriausiai net per daug. Vis kuo paprasčiau, kuo kukliau, kuo subtiliau. Todėl ir šis alyvuogių padažas, tinkantis makaronams arba itališkiems kukulaičiams, man labai patinka. Viens du, šmaukšt šmaukšt ir viskas!
3–4 porcijoms reikės:
po 100 g juodųjų ir žaliųjų konservuotų alyvuogių (be kauliukų)
200 ml pomidorų sulčių
3–4 česnako skiltelių
sviesto
Keptuvėje įkaitiname sviestą. Jame pakepiname susmulkintą česnaką. Tada suberiame smulkintas alyvuoges, supilame pomidorų sultis ir kaitiname 10 minučių ant silpnos ugnies. Jokių prieskonių nereikia. Net man, pipirų mėgėjai, jų netrūko. Sultys ir alyvuogės (ypač žaliosios) sukuria tokį švelniai rūgštų skonį, kuris labai tinka prie makaronų.
Matot, koks trumpas ir paprastas receptas? Vos keli ingredientai, vos keli šmaukštelėjimai peiliu. Nieko įmantraus, nieko sudėtingo. Kartais gyvenime to labai labai reikia…
One comment