Taip, tokių lazdelių yra ne vienoje parduotuvėje. Taip, jos tokios primityvios, kad net nesiverčia liežuvis receptu vadinti. Bet pirktinės lazdelės sausesnės, o šitos tiesiog burnoje tirpsta. Be to, kartais tereikia šiek tiek įkvėpimo, ir bedvasis šaldytos tešlos lakštas virsta skaniu užkandžiu. Nereikia nė sakyti, kad sūrį galite pakeisti kuo tik norite: aguonomis, sezamų ar moliūgų sėklomis. Šitos lazdelės gali būti ir saldžios, ir sūrios, ir aštrios – tokios, kokių tą akimirką užsigeisite.

~15 lazdelių reikės:

3 šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos lakštelių (arba 1 didelio lakšto)
1 kiaušinio
60 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio

Atšildytą tešlą supjaustome vienodo pločio juostelėmis. Išplakame kiaušinį. Sutarkuojame sūrį. Tešlos juostelę merkiame į plakinį ir apibarstome tarkuotu sūriu. Susukame, kad išeitų savotiškas sukutis.

Dedame paruoštas juosteles į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 225 ºC kaitrumo orkaitėje maždaug 10 min.

lazdelės su sūriu

Nieko čia stebuklingo, be abejo, nėra. Bet labai skanu ir paprasta. Išmėginta ir išgirta. Puikus lengvas užkandis prie krepšinio, futbolo ar iškylaujant gamtoje.

lazdelės su sūriu