Vos pavilkdami kojas grįžtate namo… po darbo, mokslų, treniruotės ar kitos alinančios veiklos. Rakinant duris pilvas jau burzgia, reikalaudamas aukos. Jūs jį raminate: tuoj, tuoj, pakentėk minutėlę. Nusispiriate batus, numetate rankinę/krepšį/kuprinę… ir didžiam Jūsų siaubui paaiškėja, kad šaldytuvas namie beveik tuščias! Trumpa panikos akimirka, bet maistą pastebėti įgudusi akis greitai įvertina padėtį. Dar likę keli šaukštai grietinės ir pomidorų pastos, yra skardinė konservuoto tuno, o ir makaronų, ačiū Dievui, šiek tiek yra. Sprendimas rastas – paprastas ir greitai pagaminamas padažas su tunais! Belieka pasiraitoti rankoves ir užkaisti keptuvę.

2 porcijoms reikės:
1 svogūno
2–3 česnako skiltelių
100 g konservuoto tuno aliejuje
100 g grietinės
3 šaukštų pomidorų pastos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 a. š. raudonėlių

Svogūną ir česnako skilteles susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname nuo konservuoto tuno nupiltą aliejų. Jame pakepiname svogūną bei česnaką. Kai svogūnai tampa skaidrūs, sudedame tuną, grietinę ir pomidorų pastą. Gerai išmaišome, pagardiname pipirais ir raudonėliais ir kepiname 5–7 min. Viskas! Makaronai (arba itališki bulvių kukulaičiai) per tą laiką spėja išvirti, todėl juos nukošiame, pagardiname padažu ir pagaliau ištiesę kojas palaimingai atsidūstame: pagaliau metas poilsiui.
tunų padažas
Padažas pikantiškas, bet pakankamai švelnus ir subtilus. Nereikia jam net druskos – jos pakanka konservuotame tune.
tunų padažas