Retas patiekalas mūsų namuose sulaukia tiek palaimos atodūsių (ir prašymų pakartoti) kaip šitas (ne) piemenų pyragas. Taip, teisingai, tai nėra piemenų pyragas (šį mat reikia gaminti iš atlikusios keptos mėsos), o vadinamasis cottage…
Midijos baltojo vyno padaže (moules mariniere)
Nuo tada, kai prieš penkerius metus pirmąkart išdrįsau namie pagaminti midijų, šios jūrų gėrybės retkarčiais vis atsiduria ant mūsų stalo. Turėjo jos tapti ir naujametinės vakarienės pažiba, bet midijų (ir…
Bulvių ir salierų tyrsriubė
Ar vėjas lauke medžius prie žemės lenkia, nedidelius šuniukus nešioja, o naktimis kėsinasi namą nugriauti? O gal nelauktas neprašytas pristojo peršalimas? O gal tiesiog įkyrėjo žvarbus ruduo ir norisi šlakelio…