Bulvių ir salierų tyrsriubė

Ar vėjas lauke medžius prie žemės lenkia, nedidelius šuniukus nešioja, o naktimis kėsinasi namą nugriauti? O gal nelauktas neprašytas pristojo peršalimas? O gal tiesiog įkyrėjo žvarbus ruduo ir norisi šlakelio dar taip neseniai šildžiusios saulės? Štai Jums išsigelbėjimas – soti ir šildanti sriuba, kurią tik viens du ir paruošite.

3–4 porcijoms reikės:

800 ml sultinio
5–6 nedidelių bulvių
0,5 vidutinio dydžio saliero šaknies
2 a. š. kario
maltų pipirų
šiek tiek sviesto
bryzelio šoninės (nebūtina)

Patinka man sriubos, kai visas sudedamąsias dalis galima rasti virtuvėje ir niekur nereikia pėdinti ieškoti ypatingų ingredientų.

Paruošiame sultinį. Saliero šaknį ir bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais. Puode išlydome sviestą ir jame pakepiname karį. Trumpai, vos minutėlę, kad karis išsiskleistų ir pražystų. Tuomet į puodą beriame susmulkintas daržoves ir gerai išmaišome, kad jos pasidengtų prabudintais prieskoniais. Užpilame viską sultiniu. Jei atrodys per tiršta, įpilkite jo daugiau, nei nurodyta recepte. Palaukiame, kol viskas užvirs, ir verdame maždaug 15–18 min. Kai daržovės suminkštėja, traukiame trintuvus ir triname triname triname, kol masė pasidaro vientisa. Paskaniname tyrsriubę pipirais, supilstome į dubenėlius ir, jei norisi drūčiau, įberiame šiek tiek apskrudintos šoninės. Su ja bus skaniau, kvapniau ir sodriau.

Bulvių ir salierų tyrsriubė

Karis, iš pat pradžių išjudintas iki viso pajėgumo, susimaišęs su bulvėmis bei salierais prigęsta, tampa subtilesnis. Kabini šaukštą – atrodo, nieko, bet štai kažkur galugerklyje pakutena prieskoniai. Ši sriuba sušildys ir paguos blogu oru, bus tarsi šviesesnių, ryškesnių dienų pažadas.

Bulvių ir salierų tyrsriubė

Receptas įkvėptas kadaise „Mano guru“ pilstytos sriubos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *