Tortellini – itališki virtinukai

Jaučiu tam tikrą silpnybę itališkai virtuvei – mėgstu makaronus, virtinukus, bulvinius virtinukus. Tad sukirbėjo mintis pačiai pasigaminti tortellini, kuriuos anksčiau pirkdavau paruoštus šviežius. Rezultatas pranoko lūkesčius nepaisant paruošimo keblumų (paruošiau per daug tešlos).

Tortellini tešlos receptą radau beklaidžiodama internete. Tačiau perspėju – iš nurodytų kiekių išeina gyvas galas tos tešlos, tad rekomenduoju proporcingai pamažinti kiekius (nebent ketinate paruošti tortellini atsargai).

Reikės:

6 kiaušinių
1 arb. š. maltų muskatų
2 stiklinių vandens
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
miltų
druskos

Iš visų produktų paruošiame tešlą. Ji turi nelipti prie rankų, tačiau būti pakankamai elastinga. Tada ruošiame virtinukus. Tešlą iškočiojame, padarome apskritimus, dedame įdaro. Vieną apskritimo kraštą patepame vandeniu. Tešlos gabalėlį su įdaru viduje sulenkiame per pusę (kaip koldūną). Tada paimame už kampučių, juos sujungiame, sulipdome ir persukame į išorę. Turi išeiti toks kaip ir krepšelis. Čia rasite vizualinės medžiagos, kaip tas lankstymas atrodo.

tortelliniDabar apie įdarus. Juos galite gaminti kokius tik norite. Tarkime, šįkart ruošiau įdarus iš pievagrybių ir vytinto kumpio. Pievagrybius susmulkinau ir apkepiau svieste, įbėriau muskatų, pipirų ir palikau atvėsti. Kumpį paprasčiausiai susmulkinau ir sumaišiau su juodaisiais pipirais. Abu įdarai pavyko sultingi ir gardūs. Apskritai šeštadienio pietūs nusisekė, tik gaila nebuvo laiko tortellini patiekti kaip priklauso – sultinyje arba padaže. Tad paprasčiausiai pagardinau ementaliu ir valgiau.

4 comments

  • Forelle parašė:

    Naminiai gaminiai visada skaniausi. Aš tešlą ruošiu tik iš kiaušinių, miltų ir šlakelio aliejaus. Kai vieną kartą pabandžiau taip pasiruošti, tai jau kitų variantų neieškau.

  • Bri parašė:

    Kaip skaniai atrodo. Visada svajojau namie jų pasigaminti, bet vis patingiu… Beje, šitą receptą galima į “Skanias Savaites”(http://savaites.blogspot.com/) įdėti, dabar kaip tik itališkos virtuvės dienos vyksta :)

  • siga parašė:

    sveika, o kur anksčiau pirkdavai šviežius pagamintus?:)

  • igne parašė:

    Siga, anksčiau pirkdavau mamoj maksimoj :) tie šviežūs supakuoti virtinukai su rikota, kumpiu, grybais. Brangesni, tačiau skanūs.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *