Jogurtinis keksas su vyšniomis

keksas

Skanumynas, keptas Tėvo dienos proga. Turiu tėtį, kuriam skaniausi, pasak jo, “drėgni” kepiniai, ypač su įdaru. Tad taikiausi pagaminti į jo skonį.

Nei mažam, nei dideliam keksui reikės:

3 stiklinių miltų
4 kiaušinių
2/3 stiklinės jogurto
1 stiklinės cukraus
1 valgomojo šaukšto sausų mielių
1 stiklinės sviesto (aš jį išlydžiau)
1 stiklinės iškaulintų vyšnių – šviežių, šaldytų arba konservuotų
100 g juodojo šokolado glaistui

Gaminimas genialiai paprastas. Sumaišome cukrų, kiaušinius, jogurtą ir sviestą. Tada įmaišome miltus ir mieles. Trumpai pakildiname tešlą. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Klojame dalį tešlos, suberiame vyšnias ir užklojame likusia tešla.

Dėl vyšnių – šviežias, šaldytas ar kitu būdu nelabai saldžias nepamaišytų palaikyti sumaišius su pora šaukštų cukraus.

Keksą kepame apie valandą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Atvėsusį keksą aptepame lydytu juoduoju šokoladu, sumaišytu su gabalėliu sviesto. Palaukiame, kol glaistas sustengs, ir skanaujame. Tikrai geras kepinys. Nei per saldus, nei per prėskas. O ir drėgnumas tinkamas. Žodžiu, greitas ir geras būdas pasiskaninti gyvenimą.

keksas

Recepto pagrindas imtas iš čia, priedai – iš galvos.

3 comments

  • bea parašė:

    o foto nebus???

  • igne parašė:

    Deja… Ne visada ir visur su savimi turiu fotoaparatą :) Nuosavo neturiu, o skolintis nuolat neišeina. Labai gaila, pažadu pasitaisyti :D

  • gaby parašė:

    O man nesigavo, dėjau šaldytas vyšnias, bet gal jose buvo per daug drėgmės, nes jis neiškilo ir gavosi kietutėlis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *