spagečiai su sūriu

Spagečiai su sūriu ir pipirais | cacio e pepe

Ką daryti, jei dingsta motyvacija? Ką daryti, kai pertrauka, turėjusi pakurstyti įkvėpimą, tik išsunkia visas jėgas ir atima norą kurti? Vasario mėnuo man turėjo būti proga pravėdinti galvą, atsipalaiduoti, iš naujo atrasti meilę tam, ką darau. Bet ligos buvau panardinta į gilią duobę, iš kurios ropščiuosi pamažu. Ne, ne fiziškai – aš ir sirgdama jaučiausi gana gerai, bet moralinių ir emocinių jėgų neturėjau nė gramo. Todėl ir Puodas stagnavo.

Bet pavasario vėjai pučia, ligos praeina, o noras gyventi anksčiau ar vėliau grįžta. Kad nebūtų baisu, grįžtu su labai paprastu receptu. Spagečiai su sūriu ir pipirais, arba cacio e pepe, skirti toms dienoms, kai norisi kuo paprasčiau. Kai kūnas ir protas išbalansuoti irzulio, kai per reikalus dienos šviesos nematyti, kai viskas atsibosta ir netenka prasmės. Man šitas patiekalas padėjo grįžti į virtuvę. Gal ir jums būtent tokio dabar ir reikia?

2 porcijoms reikės:

spagečių (kaip juos pamatuoti, rasite čia)
gabalėlio sviesto
1 a. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 stiklinės smulkiai tarkuoto kietojo sūrio, pvz., parmezano arba pekorino

Į puode verdantį pasūdytą vandenį sudėkite spagečius ir virkite pusę ant pakelio nurodyto laiko. Tarkime, jei ant pakelio nurodyta, kad makaronus reikia virti 8 min., puode virkite 4 min. Nukoškite ir – dėmesio! – pasilikite apie 100 ml vandens, kuriame virė makaronai.

Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepinkite juoduosius pipirus. Supilkite atidėtą vandenį nuo makaronų, jei norite, įdėkite dar mažą šaukštelį sviesto, išmaišykite, užvirinkite ir sudėkite spagečius. Troškinkite, kol makaronai taps al dente. Mano minėtu pavyzdžiu – maždaug 4 min.

Išjungę kaitrą sudėkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite, kol sūris padengs spagečius.

spagečiai su sūriu

Patiekite apibarstę grūstais pipirais. Greta puikiai tiks gaivios salotos.

Tokie paprasti receptai – mano silpnybė. Nors retkarčiais apima noras gaminti kažką sudėtingo, reikalaujančio poros valandų, dažniausiai tam tiesiog nėra laiko. O valgyti naminį maistą norisi. Todėl spagečiai su sūriu ir pipirais man taip patiko: nereikia beveik nieko daryti, o rezultatas – kreminis, sodrus, maloniai šildantis patiekalas.

spagečiai su sūriu

Receptą įkvėpė Bon Appetit.

spagečiai su sūriu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *