Man labai patinka vištiena. Ji universali. Ji nenusibosta. Ji gali būti ir paprasta, ir prašmatni. Beje, mano mėgstamiausia vištos (ir, tiesą sakant, kitų paukščių) dalis – sparneliai. Iškepusi vištą pirmiausia sau atsipjaunu sparnelius. Visa kita galit pasiimti, tegul tik man lieka vištų sparneliai, kuriuos galėčiau kramsnoti, knebinėti, sukinėti per sąnarius. Ach! Todėl kadaise ir susiradau šį receptą, kad galėčiau prisikepti sparnelių ir viena jais gardžiuotis. Juokauju, prieteliui vienas kitas visada atlieka…

4 porcijoms reikės:

12 sparnelių
2 v. š. grūdėtų garstyčių
4 v. š. skysto medaus
2 didelių išspaustų česnako skiltelių
pusės citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
„Sriracha“ arba „Tabasco“ padažo pagal skonį

Sumaišome viską, išskyrus aštrų padažą. Rekomenduoju rinktis „Sriracha“ – jis aštrus, bet turi subtilaus saldumo; tuo tarpu „Tabasco“ yra rūgštesnis. Gautu marinatu gausiai aptepame vištų sparnelius ir, jei yra laiko, paliekame 1 val.

Sparnelius ištraukiame iš marinato (dalį jo pasiliekame), sudedame į kepimo popieriumi išklotą kardą ir pagal skonį apšlakstome aštriu padažu. Kepame 200 °C kaitrumo orkaitėje 25 min. Praėjus pusei laiko sparnelius apverčiame, aptepame likusiu marinatu ir dar apšlakstome aštriu padažu.

vištų sparneliai

Viskas. Greita, paprasta ir skanu. Saldu, aštru, lipnu, pikantiška – tikras džiaugsmas sparnelių mėgėjams. Tik valgyk, sulpėk tuos kaulelius ir norėk.

vištų sparneliai

Receptas iš delicious.magazine, 2010 m. rugsėjo nr.