Pažymėtas: medus

Saldžiai aštrūs vištų sparneliai

vištų sparneliai

Man labai patinka vištiena. Ji universali. Ji nenusibosta. Ji gali būti ir paprasta, ir prašmatni. Beje, mano mėgstamiausia vištos (ir, tiesą sakant, kitų paukščių) dalis – sparneliai. Iškepusi vištą pirmiausia sau atsipjaunu sparnelius. Visa kita...

Daugiau

Keptuvėje keptos krevetės

keptos krevetės

Štai koks sąskambis išėjo, kaip kukluksklanas koks. Bet kaip kitaip pavadinti šitą užkandį, kuris šiek tiek pasistengus gali virsti sočiu ir visapusišku patiekalu? Krevetės su sojų padažu, medumi ir sezamų aliejumi? Gremėzdiška, neekonomiška! Keptos krevetės?...

Daugiau

Lipnūs kiaulienos šonkauliukai

kiaulienos šonkauliukai

Man labai patinka maistas, kurį galima valgyti rankomis. Visokie saldžiai aštrūs vištienos sparneliai, pikantiškos bulvių skiltelės, sumuštiniai, piršteliai – kuo nešvariau, tuo geriau. Esu jutiminis sutvėrimas, kuriam patinka čiuopti ir liesti, duoti rankoms darbo....

Daugiau

Kalėdiniai sausainiai

Dviejų rūšių (imbieriniai ir meduoliniai) kalėdiniai sausainiai – kasmetinė mano tradicija. Manau, kad šie skanėstai – puiki dovana, mažas, bet prasmingas dėmesio ženklas. Todėl ir kepu juos skardomis skardomis, kol sausainiais prakvimpa namai, o...

Daugiau

Pyragėliai su vištiena

Kai pirmąkart kepiau šiuos pyragėlius, buvo pavasaris. Tįstančios ir šviesėjančios dienos kėlė iškylų ilgesį. Nuo to sykio daug iškylų būta, daug skanumynų jose sukramsnota, bet šitie tebėra vieni mėgstamiausių. Jie švelnūs ir palyginti paprasti...

Daugiau