Man labai patinka vištiena. Ji universali. Ji nenusibosta. Ji gali būti ir paprasta, ir prašmatni. Beje, mano mėgstamiausia vištos (ir, tiesą sakant, kitų paukščių) dalis – sparneliai. Iškepusi vištą pirmiausia sau…
Keptuvėje keptos krevetės
Štai koks sąskambis išėjo, kaip kukluksklanas koks. Bet kaip kitaip pavadinti šitą užkandį, kuris šiek tiek pasistengus gali virsti sočiu ir visapusišku patiekalu? Krevetės su sojų padažu, medumi ir sezamų aliejumi?…
Lipnūs kiaulienos šonkauliukai
Man labai patinka maistas, kurį galima valgyti rankomis. Visokie saldžiai aštrūs vištienos sparneliai, pikantiškos bulvių skiltelės, sumuštiniai, piršteliai – kuo nešvariau, tuo geriau. Esu jutiminis sutvėrimas, kuriam patinka čiuopti ir…
Kalėdiniai sausainiai
Dviejų rūšių (imbieriniai ir meduoliniai) kalėdiniai sausainiai – kasmetinė mano tradicija. Manau, kad šie skanėstai – puiki dovana, mažas, bet prasmingas dėmesio ženklas. Todėl ir kepu juos skardomis skardomis, kol…
Pyragėliai su vištiena
Kai pirmąkart kepiau šiuos pyragėlius, buvo pavasaris. Tįstančios ir šviesėjančios dienos kėlė iškylų ilgesį. Nuo to sykio daug iškylų būta, daug skanumynų jose sukramsnota, bet šitie tebėra vieni mėgstamiausių. Jie…
Papajos gėrimas
Švelnūs šio ryto pusryčiai. Gardus glotnutis, o tiksliau – papaya lassi, papajos ir jogurto gėrimas. Kadangi mums patinka tirščiau, jogurto vandeniu neskiedėme. O papaja, be abejo, pirkau iš anksto ir…