kimči sriuba

Kimči sriuba su skryliais | Kimchi sujebi

Man labai patinka namie turėti kimči. Tuomet galiu būti rami: net ir neturėdama laiko turėsiu ko valgyti. Reikia palydos prie koldūnų? Kimči! Reikia šio to traškaus ir intensyvesnio prie ryžių košės? Prašom – yra.

Dar man labai patinka gaminti su kimči. Sriubos, troškiniai, net blynai – viskam šitas korėjietiškas raugintas kopūstas tinka. Šįkart meniu – kimči sriuba su skryliais. Puikiai tiks tiems, kam norisi ko nors rūgštaus ir bemėsiško. Arba tiems, kurių šaldytuve kimči stiklainis užsistovėjo vienu mėnesiu per ilgai (atsiprašau, taip būna???).

kimči sriuba

Jau nepamenu, kaip sužinojau apie šį patiekalą, bet paguglinus paaiškėjo, kad ši korėjietiška sriuba – iš nepriteklių gimęs valgis. Net didžiausiems vargams prispaudus korėjiečio namuose visada bus kimči. Belieka įsigyti maišelį miltų, vieną kitą daržovę – ir šeimą išmaitinsi.

Mūsų laikais gal tai ir nėra labai aktualu, bet jei netyčia taupote kam nors ypatingam ir nenorite švaistyti pinigų, šis patiekalas – neblogas meniu paįvairinimas. Jūrų dumblių galite ir nedėti, sriubą virti su pamėgtu daržovių sultiniu. Bus dar paprasčiau!

~3 porcijoms reikės:

1 l vandens
delno dydžio kombu jūrų dumblių lakštelio
1 v. š. žuvų padažo
1 v. š. miso
1 a. š. maltų aitriųjų paprikų
1 a. š. smulkiai kapoto imbiero
2–3 smulkiai kapotų česnako skiltelių
1 nedidelio pusžiedžiais pjaustyto svogūno
200 g kimči + kelių šaukštų kimči skysčio
1/2 nedidelės cukinijos, pjaustytos pusžiedžiais arba ketvirčiais
smulkintų svogūnų laiškų
kepintų sezamų sėklų aliejaus

Skryliams:
130 g kvietinių miltų + stalviršiui pabarstyti
1/2 a. š. druskos
1 v. š. augalinio aliejaus
~90 ml vandens

Pirmiausia paruoškite tešlą skryliams. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir aliejų. Maišydami pamažu pilkite vandenį. Gali būti, kad viso ir nesunaudosite. Kai tešla nebelips prie dubens sienelių, perkelkite ant stalviršio ir minkykite apie 10 min. Sudėkite į užspaudžiamą maišelį arba indelį su dangčiu ir palaikykite šaldytuve.

Po pusvalandžio tešlą išimkite, dar kartą perminkykite, kol taps elastinga. Tešla turėtų truputį lipti prie pirštų, todėl nepadauginkite miltų. Atidėkite tešlą į šalį.

Puode užkaiskite vandenį. Į jį įdėkite kombu lakštelį. Kai užvirs, dumblį išgriebkite (jo galite neišmesti, o susmulkinę sudėti atgal į sriubą šiai baigus virti). Supilkite žuvų padažą. Kol sultinys burbuliuoja, sumaišykite miso, maltas aitriąsias paprikas, imbierą ir česnaką. Gautą masę įmaišykite į sultinį.

Į puodą sudėkite pjaustytą svogūną, kimči ir kimči skystį. Virkite apie 5–7 min. Po to sudėkite smulkintą cukiniją ir virkite dar 5–7 min., kol daržovė taps minkštesnė.

Pasiimkite skrylių tešlą. Tempkite ją pirštais, kol taps plona, ir suplėšykite kąsnio dydžio gabalėliais. Suleiskite skrylius į sriubą ir virkite apie 3 min.

Išpilstykite sriubą į dubenėlius, patiekite pagardinę svogūnų laiškais ir lašeliu sezamų aliejaus.

kimči sriuba

Labai gardu, paprasta ir lengviau nei lengva! Į sriubą galite pridėti kitokių daržovių, pvz., bulvių arba baltųjų ridikų. Tuomet bus dar sočiau ir maistingiau.

Receptas įkvėptas Maangchi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *