Brokolis – puiki daržovė. Švelnaus skonio, nekaloringa, vitaminų ir mineralų šaltinis. Man brokoliai labai patinka. Mėgstu jais gardinti salotas, omletus, sriubas. Dažnai įmaišau į stir-fry. Dar aš mėgstu kišus – pikantiškus…
Duona su cukinija ir jogurtu
Duona duonelė… Kvapni, minkšta, su traškia plutele. Tiesa, tokiomis mielėmis kildintomis duonomis piktnaudžiauti nepatartina, tačiau kartais… kartais labai norisi. O jei kaip tik yra šviežių cukinijų, galima iškepti duoną su…
Apverstas kriaušių pyragas
Aš kaimo vaikas. Visai neūkiškas varlių ir vabalų bijantis kaimo vaikas. Augdama vasaromis prisikirsdavau įvairiausių vaisių ir uogų, bet labiausiai mėgau (ir tebemėgstu) tuos, kurie mūsų sode neaugdavo (arba jų būdavo…
Kreminis rikotos ir maskarponės pyragas
Kai reikia sugalvoti, kuo pavaišinti draugus, gimines ir artimuosius viena ar kita proga (o kartais be progos), pirmiausia pagalvoju apie du pyragus: nuodėmingai sodrų pyragą su stautu ir va šitą…
Šokoladiniai pyragėliai (brownies) su aitriąja paprika
Šokoladiniai pyragėliai – skamba neblogai, ar ne? Dar pridėkime graikinių riešutų. Dar geriau! Sakysite, gana? Ne, nes niekas kitas taip nepabrėžia juodojo šokolado kaip žiupsnis tvilkančios aitriosios paprikos. Ir šitie brownies…
Purus obuolių pyragas
Kadaise šis pyragas buvo mano tėčio pats mėgstamiausias. Buvo tol, kol mama iškepė kitonišką, pagardintą ne tik obuoliais, bet ir sluoksneliu varškės. Nuo to laiko tėčio idealai pasikeitė, ir purusis…