Kai pirmąkart kepiau šiuos pyragėlius, buvo pavasaris. Tįstančios ir šviesėjančios dienos kėlė iškylų ilgesį. Nuo to sykio daug iškylų būta, daug skanumynų jose sukramsnota, bet šitie tebėra vieni mėgstamiausių. Jie…
Morkų pyragas
Ruduo Lietuvoje dažnai būna… na, švelniai tariant, niūrokas. O kas geriau praskaidrintų sunkių pilkų debesų slegiamą dieną, jei ne ryškiaspalvis kepinys? Morkos šiam skanėstui padovanos gražią spalvą, o prieskonių mišinys…
Pyragas su stautu
Kai pirmąkart iškepiau šį pyragą, man jis patiko. Nebuvau labai susižavėjusi, bet ir neatmečiau kaip niekalo. Bet tąsyk bemaišant tešlą man baigėsi kakava, todėl skonyje stigo šokolado natų. Per trejetą…
Pyragas su agrastais
Šis saldžiarūgštis pyragas – vienas mano mėgstamiausių. Nė viena vasara neapsieina be jo. Juk agrastų kaip tyčia būna nemažai, tad belieka pasiraitoti rankoves ir kepti kepti kepti… Reikės: 200 g…
Sausainiai žmonėms ir šuniukams
Tikriausiai reikia papasakoti visą šito įrašo priešistorę… Kaip žinia, po alaus virimo lieka labai daug grūdų. Jau įpratau kitą dieną po aluvirio kepti duoną su grūdais. Bet vis tiek gyvas galas…
Duona iš salyklinių grūdų
Kas namuose verda alų, tas žino, kad nutekinus misą atlieka gyvas kalnas išmirkusių saldžių salyklinių grūdų. Iki šiol mes visą tą kalną ir išmesdavom (išskyrus tuos kelis grūdus, kuriuos “sulesdavo”…