Vos pradėjus vėsti orams užsimaniau ko nors tiršto ir kvapnaus… Šiek tiek aštraus, šiek tiek rūgštaus ir būtinai būtinai su kokosų pienu. Norėjosi jo sukuriamos šilkinės tekstūros, bet labai ryškaus…
Korėjietiškas garuose virtas omletas | gyeran jjim
Šiltas balandžio šeštadienio vakaras. Sėdime su prieteliumi sausakimšoje užeigoje Džondžu, Pietų Korėjos mieste, garsėjančiame gastronomine kultūra ir ryžių vynu, vadinamu makgeolli. Jis drumstas, skoniu šiek tiek primena sidro ir sakės mišinį…
Sriuba be recepto
Taip, tikrai teisingai perskaitėte – šįkart apie sriubą be recepto. Kodėl? Nes vertinu galimybes improvizuoti virtuvėje atsižvelgiant į šaldytuvo turinį. Sakysit, tokiais atvejais ir troškinys tinka, bet aš atremsiu: daug įdomiau nei…
Paelija su krevetėmis
Seniai seniai šitame tinklaraštyje buvo nelabai vykęs paelijos su vištiena receptas. Tiksliau, kabėjo jis iki pat šios savaitės. Nebėra – užleido vietą šitai paelijai su krevetėmis. Ji skanesnė, dailesnė, šviežesnė….
Keptuvėje keptos krevetės
Štai koks sąskambis išėjo, kaip kukluksklanas koks. Bet kaip kitaip pavadinti šitą užkandį, kuris šiek tiek pasistengus gali virsti sočiu ir visapusišku patiekalu? Krevetės su sojų padažu, medumi ir sezamų aliejumi?…
Karis su vištiena ir krevetėmis
Karių būna visokių: indiškų, pakistanietiškų, japoniškų, vietnamietiškų, tailandietiškų… Šįkart pakalbėkim apie pastaruosius, kuriuose salsvumo genamas aštrumas veja rūgštumą. Su kiekvienu kąsniu atsiveria vis kitas skonis, kol galva galiausiai apsisuka, o…