Gaila, kad negyvename prie derlingesnės jūros. Ir net gyvendami greta jos ne visada mokame naudotis jos teikiamomis gėrybėmis. Aš taip pat dažnai nusikalstu šiuo klausimu, nors žuvis ir jūrų gėrybes…
Vyniotinis su feta ir aitriosiomis paprikomis
Ak, tie nesaldūs pyragai ir kiti kepiniai, kaip man jie patinka! Žinot, jei pasaulyje išnyktų desertai, tortai ir pyragai, aš nelabai nusiminčiau. Na, galbūt šiek tiek gailėčiau „Napoleono“ ir eklerų…
Karis su vištiena ir krevetėmis
Karių būna visokių: indiškų, pakistanietiškų, japoniškų, vietnamietiškų, tailandietiškų… Šįkart pakalbėkim apie pastaruosius, kuriuose salsvumo genamas aštrumas veja rūgštumą. Su kiekvienu kąsniu atsiveria vis kitas skonis, kol galva galiausiai apsisuka, o…
Kesadilijos su vištiena
(arba su kuo tik norite). Viskas prasidėjo nuo to, kad aš supykau. O kai supykstu, mane apima niežulys pulti ką nors daryti, kad nebebūtų pikta. Prieš kelias savaites toks motyvuojantis piktumas…
Jautienos kepsneliai su sezamų sėklomis
Viename filme nuskambėjo frazė: „Korėjiečiai niekam nerūpi, užtat mėsą kepti moka“. Pirmąją teiginio dalį praleiskime pro ausis, o antroji tikrai verta dėmesio, nes tai tiesa. Korėjietiškai paruošta jautiena tirpte tirpsta…
Šokoladiniai pyragėliai (brownies) su aitriąja paprika
Šokoladiniai pyragėliai – skamba neblogai, ar ne? Dar pridėkime graikinių riešutų. Dar geriau! Sakysite, gana? Ne, nes niekas kitas taip nepabrėžia juodojo šokolado kaip žiupsnis tvilkančios aitriosios paprikos. Ir šitie brownies…