Ak, tie nesaldūs pyragai ir kiti kepiniai, kaip man jie patinka! Žinot, jei pasaulyje išnyktų desertai, tortai ir pyragai, aš nelabai nusiminčiau. Na, galbūt šiek tiek gailėčiau „Napoleono“ ir eklerų su kremo įdaru. Bet va pikantiškų kepinių, jei juos ištiktų ta pati dalia, labai labai pasigesčiau. Man jie – ir užkandis, ir pagrindinis patiekalas, tinka ir namie, ir iškyloje. Štai vienas tokių mėgstamų kepinių – vyniotinis su feta ir aitriosiomis paprikomis. Greitai paruošiamas, pikantiškas ir sotus – man tai tobulas derinys!
8 porcijoms reikės:
1 lakšto šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
1–2 aitriųjų paprikų
1 raudonosios paprikos
1 žaliosios paprikos
1 poro
1 a. š. sviesto
100 g fetos
1 a. š. džiovintų čiobrelių
1/2 a. š. druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų
kiaušinio plakinio
Kol tešlos lakštas atšilinėja, smulkiai sukapojame aitriąsias paprikas. Raudonąją bei žaliąją paprikas ir porą taip pat smulkiai supjaustome. Daržoves trumpai pakepiname svieste ir ataušiname. Tada įmaišome smulkintą fetą, pagardiname druska, pipirais ir čiobreliais.
Įdarą tolygiai paskleidžiame ant tešlos lakšto ir suformuojame vyniotinį. Dėmesio: priklausomai nuo paprikų dydžio įdaro gali būti per daug, todėl nepersistenkite jį klodami ant tešlos, antraip vyniotinis nesusisuks. Paskui vyniotinį dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepame kiaušinio plakiniu ir kepame 15–20 min. 225ºC kaitrumo orkaitėje.
Vyniotinis skanus ir šiltas, ir šaltas. Jis toks maloniai pikantiškas, sūrokas ir, patikėkite, tikrai neaštrus. Tiesą sakant, man kaskart norisi aitriųjų paprikų dar pridėti, kad ugnelė labiau jaustųsi.
Recepto šaltinis: Wypieki ze smakiem.