Svogūnų sriuba

Reikės:

3-4 didelių svogūnų
šiek tiek sviesto
1 šaukšto miltų
1 litro sultinio
1 stiklinės sauso balto vyno
1 prancūziško batono
100 g tarkuoto sūrio
pipirų

Svogūnus reikia nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais arba sutarkuoti. Supjaustymas kainuoja mažiau ašarų ir netrunka ilgai. Kol pjaustome svogūnus, galima užvirinti litrą sultinio. Naudojau paprastą vištienos sultinį kubeliais (prireikė dviejų).
Puode išlydome pora šaukštų sviesto ir kepame svogūnus, kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Įberiame šaukštą miltų ir dar pakepiname svogūnus. Į puodą supilame visą sultinį , stiklinę vyno ir maišydami verdame. Užvirus sriubai, paverdame dar 15 min.
Skrebučius sriubai šįkart paruošiau orkaitėje. Supjausčiau prancūzišką batoną ir pakepinau.
Išvirusią sriubą supilame į dubenėlius, įdedame skrebučių, apibarstome sūriu ir dedame į orkaitę arba (paprastasis variantas) į mikrobangų krosnelę. Šildome kol išsilydys sūris.

Svogūnų sriuba – viena mano mėgstamiausių. O su vynu atradau kitą skonį, taip pat puikų. Sriuba išėjo ryškesnė, aitresnė ir labai gardi. Gal tai ir ne visai klasikinė prancūziška svogūnų sriuba, bet, kaip sako, Prancūzijoje kiekviena šeimininkė turi savą ir nepakartojamą prancūziškos sriubos receptą.

Komentarų: 5

  1. Saulė says:

    Mmm, atrodo ir skaitosi labai skaniai!

  2. Ashtroka says:

    Gaminau šiandien pagal Jūsų receptą – vėl pirštus apsilaižėm :) ačiū!

  3. Ramune says:

    Tikrai labai skanu. Aciu .

  4. Aiste says:

    Ačiū, LABAI skani sriuba pavyko :) ir labai paprasta pagaminti :)

  5. Justinas says:

    Per daug svogūnų. Dadėjom druskos, bet teko pridėt dar ir pipirų.

Palik komentarą