Būna, užplūsta karščiai. Kartais vidury vasaros. Kartais – gegužę. Aš karščio nekenčiu, man geriau gaiva ir vėsuma. Taigi kai naktimis sunku užmigti (juk žinot, kaip būna: apsiklojus karšta, nusiklojus nejauku), o dienomis šuva lekuoja ant grindų vonioje, nes ten vėsiausia, gaminu šaltas sriubas. Šitai šaltsriubei reikia pasiruošti ir iš anksto nusipirkti avokadų, kad gaminimo dieną būtų sunokę.


6 porcijoms reikės:

1 sunokusio pomidoro – nulupto ir supjaustyto kubeliais
2 didelių avokadų – nuluptų, iškaulintų ir supjaustytų riekelėmis
1 mažo svogūno – smulkiai sukapoto
1 žalios saldžiosios paprikos  susmulkintos kubeliais
60 ml citrinų sulčių
1 l pomidorų sulčių
1 1/4 puodelio jogurto
šiek tiek druskos
smulkintų laiškinių česnakų
pipirų

Vienas  paruošiame visas daržoves, sudedame jas į dubenį. Du – sutriname trintuve iki vientisos masės. Trys – įmaišome pomidorų ir citrinų sultis, jogurtą, druską ir pipirus. Keturi  dedame į šaldytuvą porai valandų.

Šaltsriubė

Skani, švelni sriuba. Avokado švelnumas ir pomidoro rūgštelė puikiai dera. Šalia galima patiekti skrudintų prancūziško batono riekelių. Smagiausia tai, kad nereikia daug vargti. O karštą vasaros dieną mažiausiai norisi pusę dienos praleisti virtuvėje…

Šaltsriubė

Receptas iš All Recipes.