šerbetas

Raudonųjų serbentų šerbetas

Kai būna karšta, na, tiesiog pragariškai karšta, kad net šunėkas dienas leidžia vonioje (mat ten, ant plytelių, vėsiausia), rekomenduoju užsišaldyti raudonųjų serbentų šerbeto. Jis atgaivina. Deja, tik trumpam.

4–6 porcijoms reikės:

600 g raudonųjų serbentų
175 g smulkaus cukraus
vandens

Nuplautus ir nuskabytus raudonuosius serbentus su šlakeliu vandens kaitiname keptuvėje ant nedidelės ugnies. Tai trunka maždaug 10 min., kol jie suminkštėja. Serbentus sutriname trintuvu ir perkošiame per sietelį, kad atskirtume odeles.

Keptuvėje ant nedidelės ugnies 200 ml vandens ištirpiname cukrų. Tada padidiname ugnį ir užviriname sirupą. Jį paverdame 4–5 min.

Cukraus sirupą ir uogų masę išmaišome, ataušiname ir arba dedame į ledsukę, kuri padarys visą darbą, arba sudedame į plastikinį indelį ir 2 valandoms kišame į šaldiklį. Kadangi ledsukės aš neturiu, šerbetą dariau antruoju būdu. Pašaldžius dvi valandas, šerbetą reikia išimti ir su šakute suardyti ledo kristalėlius. Taip kartoti dar 2 kartus.

Man visiškai suardyti tų kristalėlių beveik niekada nepavyksta. Bet. Šerbetas išeina skanus. Toks teisingai rūgštokas ir gaivus – pats tas kaitriai popietei. Man toks uogų „šerbetavimas“ taip patiko, kad lygiai tokiu pačiu būdu į šaldiklį keliauja ir juodieji serbentai – prieteliui palepinti.

šerbetas

Receptas iš delicious. magazine 2010 m. rugpjūčio mėn. nr.

5 comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *