Švelnūs šio ryto pusryčiai. Gardus glotnutis, o tiksliau – papaya lassi, papajos ir jogurto gėrimas. Kadangi mums patinka tirščiau, jogurto vandeniu neskiedėme. O papaja, be abejo, pirkau iš anksto ir savaitę nokinau, kol ji sunoko ir buvo tinkama pavirsti tirštu ir sočiu pusryčiu.
2 porcijoms sunaudojau:
1 didelę papają
350 ml natūralaus jogurto
1 kaupiną šaukštą rudojo cukraus
2 lašus vanilės esencijos
1/2 šaukšto medaus
100 ml apelsinų sulčių
Paprastume slypi genialumas – išsėklintą, nuluptą ir susmulintą papają suplakame su likusiais ingredientais (aš sutryniau smulkintuvu, visai gera praktika – taip dažnai pagaminu glotnučių iš vaisių likučių). Ir ragaujame. Ir stebimės, kaip viskas puikiai dera. Papaja nenustelbia, medus, neišryškėja, apelsinų sultys gaivina, jogurtas pasislepia po viskuo ir suteikia faktūrą. Puiku! Jei tik dar pasitaikys papajos, gaminsiu.
Receptas iš Jogos mitybos
P. S. nekreipkit dėmesio į alkoholines stiklinaites – anos yra labai patogios visokiems glotnučiams ir vaisių kokteiliams talpinti :)
As ir tokias turiu, tiesa be uzrasu – senukuose gal 3lt viena kainuoja… O kokteilis tikiu, kad skanus. As irgi papaja jau zinau, kad reikia namie panokinti. Kaip ir avokada… Tenka planuoti gaminius labai i prieki
Oooo… Šitas labai gardžiai skaitosi :)
Egle, ir yra bais gardus – net netikėjau, kad bus taip gerai!:)
Indre, as turiu tokias be užrašų, tik gerokai didesnes, ne visad tinka. O šitos nedidelės – pats tas.