Mūsų šeima mėgsta meksikietišką virtuvę. Aštru, net garai iš ausų rūksta. Taigi šaltuoju metų laiku puode dažnai garuoja koks aštrus mėsiškas troškinys. O prie jo, žinoma, tinka tortilijos. Anksčiau vis valgydavome pirktines, kol vieną gražų proginį sekmadienio rytą pabandžiau iškepti naminių. Užbėgdama už akių pasakysiu, kad man patiko viskas: gaminimo procesas, greitas kepimas, skonis ir tekstūra. Jei neperkepsite (t. y. nesudžiovinsite), tortilijos bus minkštos ir į jas galėsite vynioti įdarą.


8 paplotėliams reikės:

380–420 g kvietinių miltų
200 ml natūralaus jogurto
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. druskos
2 v. š. alyvuogių aliejaus

Iš visų ingredientų sumaišome tešlą. Rekomenduoju miltų iš pradžių dėti mažiau ir, jei truks, pridėti minkant. Gautą tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio minkome 10 min.

Tešlą padaliname į 8 dalis, suformuojame rutuliukus ir kiekvieną su kočėlu iškočiojame į plonus maždaug 15–20 cm skersmens paplotėlius. Jei norite, galite tešlą dalinti į 12 dalių. Tada tortilijos išeis mažutės.

Kiekvieną paplotėlį kepame įkaitintoje keptuvėje be riebalų iš abiejų pusių, kol šiek tiek paskrus, t. y. ~2–3 min. Jei abejojate, ar keptuvė sugebės susidoroti su tokiais kepiniais be riebalų, vos juntamas pavilgymas aliejumi ar sviestuku nepakenks. Aš, beje, kepu lietiniams skirtoje keptuvėje. Ji greitai įkaista ir nelimpa.

Tortilijos

Tortilijas rekomenduoju valgyti su aštriais mėsiškais troškiniais (tokiais kaip šis), pagardinant šaukštu gvakamolės.

Tortilijos

Receptas iš: Wypieki ze smakiem.